Connect with us

Hrvatska

Predsjednica odbacuje umiješanost u pokušaj rušenja Vlade Andreja Plenkovića

Published

on

S Pantovčaka je stiglo priopćenje u kojem iz predsjedničinog ureda odbacuju sva nagađanja da je ona umiješana u pokušaj rušenja Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem.

“Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednica drži da je sama ta konstrukcija, na temelju izjava čiju vjerodostojnost ni istinitost nisu potvrdile nadležne institucije, izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske.

Upravo zbog neprovjerenih informacija koje su objavljene u određenim medijima, Predsjednica Republike predložila je još 26. listopada o.g. predsjedniku Vlade sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, međutim na taj prijedlog ni do danas nije dobila odgovor.

Predsjednica Republike drži nedopustivim što je do danas izostala mjerodavna reakcija nadležnih državnih tijela na objavljivanje informacija koje su još predmet tajne istrage. Stoga očekuje da sva nadležna tijela na Sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost izvijeste o svim poduzetim radnjama u svrhu raščišćavanja ove afere i otkrivanja njezinih nositelja i ciljeva, a bez namjere narušavanja tajnosti istrage”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjedničina glasnogovornica Ivana Crnić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari