Connect with us

Hrvatska

Predsjednica primila predstavnike udruga i društveno angažirane žene

Objavljeno

-

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s predstavnicama udruga koje vode društveno angažirane žene s područja Splitsko-dalmatinske županije.

[ad id=”68099″]

Na sastanku je istaknuto kako žene u hrvatskom društvu još nisu dosegle ravnopravnost s muškarcima te je potrebno raditi na postizanju jednakosti spolova. „Žene su u našem društvu još uvijek podzastupljene, a ja želim da kao društvo i država dostignemo onu razinu gdje nećemo nikoga gledati kao na ženu ili muškarca već isključivo kao na pojedinca, na osobu sa svim svojim stručnim kvalifikacijama i ljudskom osobnošću i da to bude jedini kriterij za posao koji se radi i za naše međusobno razumijevanje“, naglasila je Predsjednica.

Predstavnice udruga kazale su kako u Hrvatskoj još uvijek postoje zanimanja koja se smatraju „muškima“ te kako je potrebno puno rada na ukidanju rodne segregacije po zanimanju, posebice u javnom i političkom odlučivanju.

Isto tako, sve sudionice sastanka usuglasile su se kako je nasilje nad ženama ozbiljan problem u Hrvatskoj te kako je prijeko potrebna izgradnja sustava pomoći žrtvama nasilja.

Naglasile su kako je za poboljšanje pozicije žena u hrvatskom društvu iznimno važno da je za Predsjednicu Republike izabrana žena te su predsjednicu Grabar-Kitarović zamolile da se zauzme za unaprjeđenje ravnopravnosti žena u našem društvu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari