Connect with us

Događaji

Predsjednica RH Grabar-Kitarović i srbijanski premijer Vučić potpisali deklaraciju

Objavljeno

-

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potpisali su u Subotici Deklaraciju o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

[ad id=”93788″]

Želimo živjeti u miru, graditi povjerenje i popravljati atmosferu, rekao je Vučić nakon potpisivanja deklaracije.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je da su se deklaracijom obje strane složile da će učiniti sve kako bi se riješila otvorena pitanja te poboljšali odnosi. Predsjednica je zahvalila Vučiću jer se na današnjem susretu s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji obvezao na konkretne mjere.

Deklaracija obuhvaća problematiku unaprjeđenja zaštite manjina, rješavanja pitanja nestalih osoba, uređenja graničnih sporova, problema sukcesije i zajedničke politike prema izbjeglicama i terorizmu te prema europskim fondovima.

Nakon susreta u Hrvatskoj predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić otišli su u srbijansko mjesto Tavankut. U Domu kulture “Matija Gubec” obišli su galeriju prve kolonije naive u tehnici slame te razgovarali s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić zatim su razgovarali u Subotici te potpisali Deklaraciju o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja.

[ad id=”93788″]

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari