Pratite nas

Politika

Predsjednica: Rugaju se mojim ‘gafovima’, a ne vide svoj najveći gaf

Objavljeno

na

Na predsjedničkim izborima manje biramo osobu, a više pravac kojim ćemo krenuti. Nudim vam optimizam i povezivanje, umjesto razdvajanja. Bila sam i ostajem vaša predsjednica, poručila je kandidatkinja za predsjednicu RH i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak u Sisku.

“Meni je neprocjenjivo bitno što kažete vi, naši građani. Vi ste ono moje sidro koje me, ne samo drži ovdje u Hrvatskoj, nego me drži i na zemlji”, rekla je Grabar Kirarović na završnom izbornom skupu za Sisačko-moslavačku županiju.

S njom su, rekla je, došli ministri i saborski zastupnici kako bi saznala više o problemima i planirala razvoj te kako bi i s njima građani mogli porazgovarati.

“Stojim večeras pred vama spremna da stavimo na jednu stranu mojih pet godina mandata i 15 godina prije mene i bit će svakome jasno zašto mirne savjesti tražim od vas povjerenje za drugi mandat”, rekla je.

Napomenula je kako joj se spočitavaju svakojaki gafovi, emocije, suze za majke i udovice, djecu..približavanje s narodom ili guranje u prvi red na nekim skupovima. “Ali, morate znati da ja nisam Kolinda Grabar Kitarović, nego vaša predsjednica i da ne dopuštam da me se gura u zadnji red. Toliko sam se ponosila i dalje se ponosim crveno-bijelim kvadratićima. Kažu da sramotim Hrvatsku diljem svijeta, zato što se ponosim što sam iz Hrvatske… Zemlja ne ovisi o geografskom prostoru i broju stanovnika, nego ovisi o srcu koje ima i ambicijama koje njeguje”, istaknula je.

Dodala je i kako oni koji je optužuju za gafove ne razumiju koji je njihov najveći gaf. “Oni su se udaljili od naroda i ne poznaju Hrvatsku, njih ne zanima Hrvatska, jer iz zagrebačkih salona ne može se upoznati kakav je život u drugim dijelovima Hrvatske”, rekla je Grabar Kiratović te istaknula kako svima treba pružiti iste prilike, da ljudi mogu dostojno živjeti u svakom kutku naše prelijepe domovine.

Prije pet godina bila je recesija i nezaposlenost, danas je Hrvatska bolje

Spomenula je kako je prije pet godina preuzela funkciju kada je stanje bilo tmurno i bez optimizma, uz nepoštivanje branitelja, nezaposlenost, recesiju. dugove i drugo, ali je ona prionula na rad, pa je danas Hrvatska bolja. Najavila je kako će nastaviti raditi i surađivati sa svima koji su na to spremni. “Moj program je nastavak programa prvog predsjednika Franje Tuđmana, jer stanje još nije zadovoljavajuće”, rekla je Grabar Kitarović.

Na izbornom skupu u Sisku, predsjednici države je na časnom obnašanju dužnosti i potpori Vladi RH, zahvalio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Zaključio je kako su pred nama novi izazovi , te kako su nam potrebni novi oblici dijaloga u rješavanju problema. Kandidatkinju za predsjednicu pozdravili su župan Ivo Žinić, predsjednik ŽO HDZ-a i dožupan Ivan Celjak, predsjednik GO HDZ-a u Sisku. (Hina)

Gordan Jandroković: Smatram da Zoran Milanović nešto mulja i zato ga prozivam

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u ‘savez protiv EU’

Objavljeno

na

Objavio

Viktor Orban

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak osudio je u utorak najavu mađarskog premijera Viktora Orbana da će u “savez protiv Europske unije uključiti i Hrvatsku”, te pozvao premijera i predsjednika Hrvatske da “stanu u obranu proeuropske Hrvatske”.

Vrdoljak u priopćenju ocjenjuje da “ekstremisti, nacionalisti i populisti poput Orbana žele i EU i Hrvatsku povući unazad” u kršenje temeljnih načela demokracije, pravne države, neovisnosti medija i ljudskih prava.

Kao liberalna stranka, koja se zalaže za proeuropsku, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku HNS osuđuje Orbanovu najavu da će u “savez protiv EU-a uključiti i Hrvatsku”.

“Nemamo pravo više šutjeti i pasivno promatrati inicijative koje direktno ugrožavaju slobodu svakog od nas, slobodu svih građana EU-a”, poručuje u priopćenju. Na liberalima je da ustanu u obranu zajedničkih vrijednosti – od slobode do ljudskosti.

Vrdoljak je pozvao premijera Andreja Plenkovića i novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića, kao i ostale političke aktere u Hrvatskoj, da se jasno odrede prema Orbanovoj inicijativi i da stanu u obranu moderne i proeuropske Hrvatske.

Istaknuvši da je ujedinjena Europa, sa svojim demokratskim i gospodarskim standardima, dobro mjesto za život i rad svojih stanovnika, HNS poručuje da svi koji djeluju protiv nje rade za interese drugih, a ne Europljana. (Hina)

Orban: Europa smo mi i mi se ne moramo svidjeti umornoj briselskoj eliti…

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Geopolitika

(Geo)politički objektiv – Zašto je poznavanje geopolitike nužno za razumijevanje svijeta u kojemu živimo?

Objavljeno

na

Objavio

U desetoj epizodi podcasta (Geo)politički objektiv Davor Dijanović govori o disciplini geopolitike. Definiraju se osnovni geopolitički pojmovi i daje pregled najvažnijih geopolitičkih autora, škola i literature.

Uvodna emisija o geopolitici s teoretskim pregledom najvažnijih autora i pojmova, ističe Dijanović, nužna je za razumijevanje aktualnih geopolitičkih prijepora o kojima će biti govora u sljedećim epizodama podcasta.

Bez razumijevanja geopolitiče i međunarodnih odnosa nije moguće ni razumijevanje političkih procesa u Republici Hrvatskoj, zaključuje Dijanović u novoj epizodi podcasta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari