Pratite nas

Komentar

Predsjednica: Sigurna sam da će ovog puta gradnja Pelješkog mosta ići do kraja

Objavljeno

na

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posjetu je Stonu, gdje se sastala s ministrom Olegom Butkovićem i lokalnim čelnicima na temu Pelješkog mosta.

“Razgovarali smo o tehničkim specifikaciji mosta i zaštiti prirode. Očito treba održati i čistoću vode”, rekal je predsjednica Grabar Kitarović.

“Razgovarali smo o dinamici procesa s ciljem da cijeli projekt bude gotov između 2021. i 2023. godine. Za povlačenje sredstava iz EU bilo bi dobro da to završi i prije, istaknula je Predsjednica.

“Možemo uskoro očekivati početak izgradnje Pelješkog mosta”, poručila je Grabar Kitarović.

Predsjednica je istaknula i da se nada kako će u BiH uvidjeti da je projekt tog mosta važan za sve pa tako i za BiH.

Predsjednica je naglasila i kako će Pelješki most omogućiti otvaranje novih radnih mjesta na poluotoku pelješcu, spajanje hrvatskog ali i europskog teritorija.

Predsjednica je svjesna da su se radovi na mostu nekoliko puta zaustavljali, ali je rekla da se nada da će Vlada nastaviti s tim projektom.

Istaknula je da je to projekt od ključnog značaja za Pelješac, Dubrovnik i širu okolicu Dubrovnika.

“Sigurna sam da će ovog puta gradnja ići do kraja”, rekla je na kraju Grabar Kitarović.

BiH je poručila da prihvate argumente da je most strateški projekt Hrvatske i EU te da nije usmjeren protiv BiH.

Ministar Butković nije znao reći kad će točno započeti gradnja mosta, obzirom na mogućnost žalbi, ali da bi to moglo biti početkom 2018. godine.

Višnja Starešina: Pelješki most – trn u oku bošnjačkih pomoraca

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predsjednica: Sva otvorena pitanja oko Vukovara trebala su i trebaju biti riješena

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, vukovarskog branitelja kojemu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine. Potporu Živkoviću pred zgradom suda dali su skupina branitelja i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći. Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi”, napisala je predsjednica na Twitteru.

 

Karolina Vidović Krišto najbolje i najpreciznije objasnila problem etničkih manjina i ponudila rješenje!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Plenković najavio razgovor s nezadovoljnim Penavom

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković rekao je kako nije pročitao što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pisao na Facebooku, ali da mu je jasno na što se referira. Kaže da će s Penavom razgovarati i da će to riješiti unutarstranački.

Na pitanje novinara kako komentira Facebook objavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da se srami institucija ove države premijer Andrej Plenković odgovara da nije vidio što je napisao, ali da je shvatio na što se referira, prenosi N1

Riječ je o suđenju Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezičnih ploča i izjavi sutkinje da sinove treba oplakivati u tišini.

“Mislim da je to na jučerašnje suđenje protiv gospodina Živkovića koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu. Ljudi koji su izgubili svoje najbliže, kojima su životi nepovratno promijenjeni na gore i koji su doživjeli najveće strahote naravno da jako teško i emotivno doživljavaju određene stvari i da se jako teško mogu vratiti u kontekst rezoniranja nekoga tko takvo iskustvo nema.

Poruka koju smo mi poslali kao Vlada i institucije poput policije, odvjetništva jest da smo učinili više na istraživanju i procesuiranju ratnih zločina koje se odnose na područje Vukovara, a koje je najosjetljvije.

Mislim da kada gledamo cjelinu da stvari idu u smjeru da se teži prema istini, ratni zločini ne zastarjevaju, tko treba odgovarati će odgovarati, a istodobno kao društvo moramo graditi ozračje koje ide prema pomirbi, uključivosti i gledanju naprijed, to je politika koju vodimo i iza koje stojimo”, rekao je.

Na pitanje reportera N1 o jučerašnjim Penavinim izjavama o revoluciji i crnom labudu kaže da će to rješavati unutarstranački, a najavio je i da će razgovarati s Penavom.

 

Ivan Penava: Svakako će biti određena reakcija na ovo stanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari