Connect with us

Hrvatska

Predsjednica: Tigrovi su uz ATJ Lučko bili začetak i temelj vojno-redarstvenih snaga

Published

on

Foto: MORH / M. Čobanović

„Za Hrvatsku kao Tigar“ prepoznatljivo je geslo pod kojim su svoj slavni ratni put tijekom Domovinskog rata stvarali i gradili “Tigrovi iz Rakitja”, kasnije 1. brigada Zbora narodne garde te naposljetku 1. gardijska brigada Tigrovi.

U ponosnim danima stvaranja moderne i samostalne hrvatske države Tigrovi su uz Antiterorističku jedinicu Lučko bili začetak i temelj vojno-redarstvenih snaga. Mnogi su časni mladići i djevojke, iz Hrvatske i dijaspore, spremno i dragovoljno prvi krenuli na brojna ratišta, od istočne i zapadne Slavonije, preko Banije i Velebita, sve do krajnjeg juga Domovine.

Sva njihova djela, obuke, svi tereni, operativne akcije, sve pobjede, ali i oni tužni trenuci utkani su u duh postrojbe Oružanih snaga RH koja, kao 1. mehanizirana bojna Gardijske motorizirane brigade, nastavlja 29 godina slavnu tradiciju i nosi slavno ime Tigrova. S posebnim pijetetom danas smo se prisjetili 364 poginula pripadnika i 6 koji se vode nestalima, a posebnu počast odali onima koji su u tim burnim vremenima ostavili svoje zdravlje.

Bila je iznimna čast i osjećaj ponosa dodijeliti danas crne beretke sa znakovljem Tigrova mladim pripadnicama i pripadnicima.
Nosite ju s ponosom i nastavite tradiciju vojničke discipline, časti, hrabrosti i zajedništva!

 

Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja 1. gbr Tigrovi i bojne Tigrovi

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari