Pratite nas

Najave

Predsjednica u listopadu putuje u Rusiju na sastanak s Putinom

Objavljeno

na

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u predstojećem će razdoblju svoj fokus u vanjskoj politici usmjeriti prema odnosima s BiH i Srbijom, a u listopadu namjerava posjetiti Rusiju, objavio je u petak visoki izvor s Pantovčaka.

Postoji mogućnost da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigne u službeni posjet Hrvatskoj, rekao je isti izvor. Srbijanski mediji nedavno su najavili, pozivajući se također na hrvatske diplomatske izvore, da će Vučiću do kraja godine stići poziv za službeni posjet Hrvatskoj.

U uredu hrvatske predsjednice naglašavaju nipošto neće biti protokolaran nego sadržajan.

Sredinom listopada Grabar-Kitarović putuje u Moskvu na sastanak s Vladimirom Putinom. To ne znači, kazao je izvor, odustajanje od hrvatske podrške Ukrajini na njezinom integracijskom putu, ali odnose s Rusijom nužno je održavati.

Zbog navedenih aktivnosti Grabar-Kitarović neće s premijerom Andrejom Plenkovićem ići u New York na Opću skupštinu UN-a, iako je to bilo planirano.

U pogledu odnosa s BiH, izvori s Pantovčaka naglašavaju nužnost reforme izbornog zakona, i nastavak europske integracije, što je brana protiv jačanja islamskog radikalizma u toj zemlji za koji već postoje brojni pokazatelji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Kistanje – Obilježavanje 20 godišnjice smrti Gojka Šuška

Objavljeno

na

Objavio

Ratni ministar obrane Gojko Šušak umro je 3. svibnja 1998. godine u 53. godini života. Tijekom Domovinskog rata, bio je jedan od najbližih suradnika prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Gojko Šušak bio je ministar obrane u Vladi RH od 1991. do 1998. godine u najvažnijem razdoblju stvaranja i obrane od agresije Domovine Hrvatske.

– U ličnosti Gojka Šuška očitovalo se nepokolebljivo jedinstvo hrvatskog nacionalnog bića. Bio je čovjek iznimnih ljudskih kvaliteta i upravljačkih sposobnosti. U svim okolnostima, pogotovo teškim i pogibeljnim, djelovao je snagom duha i značaja te svjedočio činom vjerodostojnog djela. Nepokolebljiv i neustrašiv, smion, ali razborit i promišljen vitez hrvatski – tim se riječima predsjednik Tuđman oprostio od svog prijatelja i najbližeg suradnika Gojka Šuška, koji je umro 3. svibnja 1998. u Zagrebu nakon teške bolesti.

U Subotu, 28. travnja i u Kistanjama će se obilježiti 20. godišnjica smrti pokojnog ministra, priopćeno je iz Udruge hrvatskih branitelja “Sveti Sebastijan” Kistanje.

U najavi obilježavanja, Rako Antić, ispričao nam je koliki je značaj, pokojni ministar, imao za Kistanje: Prvi župnik Kistanja Don Gašpar Dodić (od 1997 do 2002) zbog velike potpore koju je Gojko Šušak pružao našoj zajednici prigodom doseljenja u Kistanje označio ga je glavnim protagonistom projekta našega konačnog povratka u matičnu domovinu. To najbolje može potvrditi naš župnik koji je s njime bio u svakodnevnom kontaktu za sve potrebe nas prvih doseljenika. Ja se kao srednjoškolac sjećam da nam je osigurao besplatni prijevoz do škole u Kninu i stipendije koje smo primali na njegovu preporuku od tadašnjeg ministarstva povratka i useljeništva. Iz te zahvalnosti rodila se ideja da mu u okviru 20 obljetnice od dolaska u Kistanje otkrijemo spomen obilježje, kazao je Antić.

Slijed događaja, kako je najavljeno:

17.00 – polaganje vijenaca kod spomenika Gojku Šušku za pokojnog ministra i sve poginule u Domovinskom ratu.

U ime izaslanstva Hrvatskog generalskog zbora, prigodni govor će održati general bojnik u mirovini Ljubo Ćesić Rojs

17.30 – Prikazivanje dokumentarnog filma o Gojku Šušku “Život pobjednika” (općinska vijećnica)

19.00 – Crkva svetog Nikole – Sveta Misa zadušnica

20.00 – Druženje organizatora i gostiju uz domjenak u konobi “Jana”

Organizator: Udruga hrvatskih branitelja “Sveti Sebastijan” Kistanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

MOLITVA GLAZBENE DIVE

Objavljeno

na

Objavio

MERI CETINIĆ
skladateljica i kantautorica, jedna od najvećih hrvatskih glazbenih diva
gošća je četvrte tribine serijala „Moje pjesme, moje molitve“

u srijedu 25. travnja 2018. s početkom u 18 sati
u dvorani Hrvatskog društva skladatelja
u Zagrebu, Berislavićeva 9

Voditelj tribine je Slavko Nedić, urednik glazbenog programa Hrvatskog katoličkog radija.

Malo je poznato da je gospođa Cetinić tijekom svoje bogate glazbene karijere skladala i više skladbi duhovnog sadržaja.

U programu sudjeluju: Meri Cetinić, Ivana Burić i Željka Marinović. Stihove će kazivati mlada glumica Antonia Šašo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati