Predsjednica završila posjet SAD-u danas se vraća u Hrvatsku

5

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjet Sjedinjenim Američkim Državama i danas se vraća u Hrvatsku. Planiran petodnevni posjet Washingtonu produljila je za dva dana, jer su joj se otvorile još neke mogućnosti za razgovore s predstavnicima američkog političkog života.

Sa sugovornicima,  uključujući bliske suradnike izabranog američkog predsjednika Donalda Trampa, razgovarala je o pozicioniranju Hrvatske u vanjskoj politici nove administracije, budućnosti NATO-a i energetskoj infrastrukturi.

Moram reći da sam jako zadovoljna posjetom. Malo sam optimističnija nego kad sam došla. Mislim da se ipak puno više može napraviti nego što smo to mislili. Mislim da se predsjednika Trumpa duboko podcjenjuje kad je riječ o vanjskoj politici i strategiji koju će imati i držim da Hrvatska ima jako puno prostora da kao saveznica SAD-a napravi puno, ne samo za sebe nego cijeli prostor jugoistoka Europe, naravno i za transatlantsku zajednicu, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Interesi se mijenjaju ali jedini politički saveznk Hrvatske od rata naovamo je jedino Amerika.U vrijeme ponovnog miješanja geopolitičkih karata na Balkanu pozicija Hrvatske prilično je jasna. ,
  Bravo Kolinda .Nakon Tuđmana prva koja se kuži u politiku i voli Hrvatsku.

 • Sivooki

  Hehehe, kompedere jugofilne orijentacije peče nemoć , a taj osjećaj oni ne podnose.. (ne podnosi nitko, ali oni su navikli na OSJEĆAJ moći…)!! Daj Bože da ovaj optimizam ( KGK je stavila stvari na pravo mjesto), doista bude i kapitaliziran u našoj svakodnevici…

 • Maks

  Dok Kolinda smeta cetnicima, yugoudbasiji, njihovim privjescima, zutim, cnim ili crvenim dokaz je da je na pravom putu.

 • Jakov Jerković

  DO KAD ĆE BARBIKA BITI MARIONETA PETE KOLONE i SRPSKOG ŠPIJUNA I LOBISTA – MONSTRUMA GRANIĆA?

  Čitam knjigu (a ujedno i pišem njih par paralelno) Mate Granića “Vanjski poslovi”, inače osobnog liječnika juogokomunistkinje MILKE PLANINC i lika iz poznate orjunaške obitelji koji je i danas savjetnik Kolindi i koji od prvog dana radi protiv HR interesa, a koji su eskalirali otvaranjem njegove lobističke firme (tada mu je Dodik postao izravni klijent, a sastanak u Banjaluci s predsjednicom prije 12. rujna 2015 je organizirao baš Granić koji je iscenirao i zadnji sukob s navodim ISILovcima po želji Dodika ,a baš je tada Granić sjedio s desna Dodiku ) i ne mogu vjerovati koliko je Granić svjesno sabotirao politiku predsjednika Tuđmana u svim segmentima koja je bila izrazito patriotska kao i sve hrvatske nacionalne interese. One sebe naziva “LIBERALOM”, čitaj anacionalnim globalistom i kako kaže miljenikom globalističkog NY Timesa koji ga je proglasio ni manje ni više “zadnjom nadom u HR”. Na str. 197 kaže kako ga je Silvije Degen zamolio da se javno ne prikloni niti jednoj strani tj. da bojkotira Budišu a da pomogne Mesiću – i naravno to je prihvatio. Ili prilikom posjeta Izraelu kaže dobro su dobro primili Tuđmana je je on Mate Granić citiram “OŠTRO OSUDIO ZLOČINAČKI USTAŠKI REŽIM” (str. 171). Ne ovo nisu riječi Aleksandra Vučića nego današnjeg savjetnika Barbike koja se isto tako pljuje NDH – a bivši pljuvač joj je današnji savjetnik i oficijelno srpski lobist u sukobu interesa (svugdje bi bio osim u HR) koji želi provesti drugi genocid nad Hrvatima u BiH zajedno s Jugoslavenom Čovićem i sukobiti ih s muslimanima.

  On se hvali zadržavanjem jugoslavena u ministarstvu vanjskih poslova čiji je bio čelnik gotovo cijelo vrijeme vladavine HDZ-a i stvaranjem kadrova koji su duboko bili anacionalni a koji će zagospodarili hr. političkom scenom od Sanadera, preko Milanovića, Plenkovića, Stiera, Picule itd…) kao i razbijanjem HDZ-a i stranke u kojoj je imao sve moguće privilegije pa tako na jednom mjestu kaže “Ivan Jarnjak potaknuo je prvi sastanak skupine liberalno orijentiranih HDZ-ovaca. Održana su još dva takva sastanka i više njih manjih, a zadnji u kući Hrvoja Šarinića sredinom veljače 2000. Ondje smo bili Nikica Valnetić, Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Vesna Škare Ožbolt, Ivan Jarnjak, Pavao Miljevac, Andrija Hebrang i ja.” Hvali se kako su sabotirali zabranu skupa pete kolone u slučaju koncesije radija 101 i uopće obrane antihrvatskih medija, i još bezbroj drugih događaja gdje se vidi da je ona zapravo radio protiv svih hr. strateških interesa iako je napisao knjigu da bi sebe prikazao u najboljem svjetlu 2005 god. uz pomoć kako kaže Roberta Bajrušija (srbo-albanca), inače Nacionalova bivšeg novinara koji je vidio specijalni rat protiv HR.
  .
  Zapravo taj čovjek MEGAIZDAJNIK koji se postfestum (nakon svih događaja) u ničemu nije navodno slagao s Tuđmanom (tu se vidi njegovo licemjerje i kukavičluk da taj ljiga nema nikakva karaktera niti uvjerenja – osim što se naziva “liberalom”), koji npr. BiH doživljava kao i Račan kao nekakvu Obalu Bjelokosti, a ne državu u trbuhu HR, a Tuđman ga je izabrao ni manje ni više nego za nasljednika – i danas je baš na Pantovčaku u formi savjetnika – a što on tamo uopće radi?!
  Nakon svega, imaju li neki narodi u svojoj bolesnoj samomržnji uopće pravo na državu?

 • Ona se hvali da je zadovoljna s posjetom Washingtonu bez da je Hrvatima, kojima je ona predsjednica dala znati koji je njezin PRIORITET bio za posjetiti Ameriki. Da bi me razumijeli oni koji me ne žele ili neće htjeti razumijeti, reći ću im koji bi bio moj PRIORITET.
  Moj PRIORITET bi bio da se nebi vratio u Hrvatsku sve dotle dok nebi uvjerio i isposlovao od američke službene vlade i vanjske politike DA JE NEOPHODNO I NEPOBITNO POTREBNO DA SE ONE LAŽNE I SRAMOTNE CIFRE OD 7 STOTINA SRBA I DRUGIH POBIJENI U JASENOVCU NE SKENE I NA OČIGLED SVIH MEDIJA SVIJETA RAZBIJE DA SE NIKAD VIŠE NE MOŽE SASTAVITI. Tu je velika razlika izmeću PRIORITETA predsjednice RH KGK i mene i na milijune drugih državotvornih Hrvata.
  http://otporas.com/lanac-udb-inih-z…ise-zeljko-bebek/