Pratite nas

Razgovor

Predsjednica: Život u državi ne svodi se na Agrokor, moramo se usredotočiti na životna pitanja ljudi

Objavljeno

na

Treći je dan boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U mnogim aspektima o slučaju Agrokor saznala sam iz medija. Hrvatska javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i treba ga rasvijetliti.

Predsjednik Vlade i ja imamo pravo na svoje mišljenje. Povezuju nas državni interesi RH. Kad bi se u potpunosti slagali u svakoj pojedinosti to ne bi bila demokracija. Nema disonantnih tonova, postoje nijanse mišljenja.

Agrokor jest ogroman, težak i kompliciran slučaj koji treba riješiti. No kad razgovarate s ljudima na terenu vidite da se život ne svodi na Agrokor. Život u državi mora teći dalje. Ne smijemo da to jedno pitanje potpuno zaokupi našu pozornost i energiju.

Moramo se usredotočiti na životna pitanja ljudi, rekla je predsjednica za HRT odgovarajući na pitanje je li upoznata što se sada događa u slučaju Agrokor i o tvrdnji premijera Plenkovića da nije dovoljno upoznata sa slučajem.

Na terenu se osjeća optimizam jer smo riješili neka pitana od životne važnosti. To bi trebali raditi hrvatski političari, otići na teren i rješavati njihove probleme.

Naravno, treba riješiti ključna goruća pitanja u državi Državu ne čini samo jedna korporacija, državu čine svi njezini krajevi.

Koliko god bilo bitno da se zadrže sva radna mjesta u Agrokoru i osigurati da porezni obveznici ne plaćaju dugove Agrokora, toliko je isto bitno nastaviti posao u državi i voditi računa da se svi krajevi u državi razvijaju ravnomjerno, dodala je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Stjepan Šterc: Za pet godina Hrvatska neće imati za mirovine

Objavljeno

na

Objavio

PODCAST VELEBIT – Kolaps mirovinskog sustava

Demograf Stjepan Šterc:
Više Hrvata živi izvan Hrvatske nego u Hrvatskoj, procjena je oko 4 milijuna.

Mogu li Hrvati izvan Hrvatske biti temelj revitalizacije Hrvatske?
Zašto se u Hrvatskoj ne primjenjuju izraelski ili irski modeli povezanosti iseljenog i domovinskog stanovništva?

Zašto se iseljenim Hrvatima u Hrvatskoj ne omogući ulaganje bez poreza kao što to Irska država omogućuje Ircima?
Zašto hrvatska država ‘kažnjava’ umjesto da nagradi majku u porodiljskom razdoblju?

Zašto je hrvatskoj državi važnije financirati ne vladine udruge, nego poticati rađanje djece?
Zašto je Plenkoviću bilo važnije sačuvati neke ministre, nego primjeniti ozbiljne demografske mjere?
Zašto se na otocima poput Lastova uopće naplaćuje PDV?

Odgovore na ova pitanje poslušajet u PODCAST VELEBIT

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Ministar Krstičević: Hrvatska vojska spremna je, sposobna i uvježbana

Objavljeno

na

Objavio

“Vojna vježba “Velebit 18“, najveća i najsloženija nakon Domovinskog rata, pokazala je da je Hrvatska vojska spremna, sposobna i uvježbana izvršiti sve temeljne zadaće a to su obrana Hrvatske, pomoć civilnim institucijama i doprinos kolektivnoj sigurnosti”. Rekao je to u središnjem Dnevniku HTV-a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pohvalio je sve vojnike, dočasnike i časnike koji su sudjelovali u vježbi.

“Pripreme su trajale skoro godinu dana, a cilj nam je bio pokazati združeno djelovanje. Mislim da smo pokazali mnoge sposobnosti HV-a – odličan manevar, zaštitu snaga – sve što je potrebno da Hrvatska vojska bude na ponos cijele Hrvatske”, rekao je Krstičević.

Na pitanje jesu li svi rodovi vojske jednako modernizirani, ministar je odgovorio da su najvažniji ljudi. “Tehnika je jako bitna, ali vratili smo dostojanstvo hrvatskom vojniku, vratili smo mu materijalna prava koja su mu bila oduzeta. Vratili smo vojsku u Vukovar, Ploče, Sinj, do kraja godine vratit ćemo je u Varaždim i još nam ostaje Pula. Upravo takav operativni raspored nam pomaže da možemo brže pomoći”, rekao je ministar Krstičević.

Osvrnuvši se na rad Vlade na polovini mandata Krstičević je rekao kako smatra da je Vlada odradila vrlo dobar posao. “U mom resoru povećali smo proračun, donijeli Strategiju nacionalne sigurnosti, Zakon o sustavu domovinske sigurnosti”.

Za subotnji prosvjed u Vukovaru i općenito za grad Vukovar rekao je da treba biti pažljiv. “Svatko sa svoje strane mora učiniti maksimum da se zločini istraže i da za njih netko odgovara. To Vukovar zaslužuje”, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

 

Uspješno provedena vježba Velebit 18 – združena snaga (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari