Connect with us

Komentar

Predsjednica:Nadam se da će se stanje riješiti do kraja tjedna

Objavljeno

on

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u utorak odgovarajući na pitanje o mogućem padu Vlade da ne želi prejudicirati nikakve ishode, kako se nada da će se stanje riješiti do kraja tjedna te da će postupati u skladu s ustavnim ovlastima i neće gubiti vrijeme.

[ad id=”93788″]

„Naravno, ne želim prejudicirati nikakve ishode, nadam se da će se ovo stanje u kojem se nalazimo doista razriješiti do kraja ovoga tjedna. Mogu reći da ću se ja osobno, naravno, ponašati tako da ću postupati u potpunosti u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i neću gubiti niti jedan trenutak, neću gubiti vrijeme“, odgovorila je predsjednica Grabar-Kitarović na novinarsko pitanje kada će, ako padne Vlada, sazvati prve konzultacije.

Istaknula je kako zna da Hrvatska nema vremena i da moramo biti strpljivi u ovoj situaciji. „Isto tako, još jednom pozivam sve odgovorne upravo na tu odgovornost prema državi i građanima. Pred nama je turistička sezona, puno posla, puno izazova, kao što vidimo ovdje u Hrvatskoj, i doista svi moramo prionuti na taj posao“, poručila je.

Na pitanje smatra li da netko treba odstupiti u sadašnjoj situaciji, odgovorila je kako nije na njoj da o tome odlučuje.

„Nije na meni da to odlučim, to je stanje koje mora razriješiti Hrvatski sabor i trenutno vladajuća koalicija, koja doista mora razriješiti međusobne odnose“, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, koja je danas posjetila Vrbovsko, Moravice i Delnice, a popodne će obići Jelenje i biti na svečanoj sjednici riječkoga Gradskog vijeća.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari