Connect with us

Reagiranja

Predsjednice hitno uzmite metlu u ruke, pomete sve po veleposlanstvima!

Objavljeno

on

Ukoliko je istina ,  ono što danas  objavljuje Večernji list, da je veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Markotić 04. kolovoza  prošle godine uputio pitanje u Zagreb „trebali s obzirom  da to čine neke države u Beogradu na  zgradi  veleposlanstva spustiti zastavu na pola koplja jer je službeni Beograd  uveo dan sjećanja na  Srbe koji su  pobjegli pred Olujom“, tada moramo zaključiti da je veleposlanik RH U Beogradu ili potpuna politička neznalica ili nešto puno gore!?

[ad id=”93788″]

Spominju se i neki drugi veleposlanici  koji nisu dorasli pozicijama na koje su imenovani, prije svega veleposlanici u Francuskoj, Njemačkoj i Crnoj Gori, a o kojima je  HSP u ranijem vremenu imao javne istupe i tražio njihovo povlačenje jer sramote Republiku Hrvatsku svojim javnim djelovanjem i  nepoznavanjem posla koji im je temeljni.

Predsjednica Republike je  tijekom  svoje predizborne kampanje javno isticala da će doći do značajnih  promjena u  hrvatskim veleposlanstvima i diplomatskim misijama.  Vrijeme je  da se krene s redefiniranjem  hrvatske vanjske politike i zamjenom  ne učinkovitih veleposlanika  i   namještenika, najprije po ključnim veleposlanstvima, a potom   u  cijeloj diplomatskoj mreži.

Bez milosti se moraju počistiti kadrovi koji su nesposobni, neodgovorni, kadrovi koji ne zastupaju  hrvatske nacionalne i gospodarske interese. Inače ispadamo smiješni u očima    zemalja u kojima  djeluju i naši veleposlanici.

Kada imamo primjer veleposlanika Markotića  u Beogradu koji ne zna da je 05. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, da je to dan kada svi hrvatski barjaci vijore visoko podignuti,  ne preostaje nam ništa drugo nego zatražiti od predsjednice  Republike Hrvatske  da hitno uzme metlu u ruke, pomete sve  slične Markotiću i postavi nove  mlade, sposobne ljude koji će znati odgovoriti   novim izazovima.

Pogotovo, mora se paziti da se u  različitim   kombinacijama ne provuče „neki Markotić“ koji ne zna da je  je 05. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, najveći nacionalni blagdan, na koji zastave stoje visoko podignute na svakom pedlju  hrvatskog teritorija. A koliko znamo prostor hrvatskog veleposlanstva u Beogradu je hrvatski teritorij.

Daniel Srb, predsjednik

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari