Pratite nas

Komentar

PREDSJEDNICE RH, HVALA VAM

Objavljeno

na

„Jutro je pametnije od večeri“, kaže stara poslovica koja je i u ovom trenutku aktualna osobito u hrvatskom nacionalnom korpusu.

Na „Dan Europe“, 09.05.2016., Predsjednica RH iz Ureda obratila se Naciji, svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građanima i građankama RH, kao državnica, velikim riječima koje su u javnosti primljene na svakojake do „nakaradne“ načine i kriva tumačenja. Interpretirajući riječi Predsjednice svih Hrvata, mnogi su „podlegli“ medijskoj strci i iskrivljavanju izrečenih velikih riječi koje je izgovorila.

[ad id=”93788″]

Poslije snimke koja je „potresla“ društvene mreže svakojakim komentarima, od krajnje pozitivnih do krajnje negativnih, rukovodeći se uvodnom rečenicom tj. poslovicom da je jutro pametnije od večeri, ponukalo me na kratku raščlambu svega izgovorenog iz Ureda Predsjednice RH i svih njezinih riječi.

Poslušao sam, preslušao, pregledao snimku 7-8 puta, analizirao svaku riječ, gestu, boju glasa, naglaska na bitno, ….. i došao do jedinog zaključka koji odgovara naslovu same raščlambe, tj. Predsjednice RH, HVALA VAM na riječima koje ste nam uputili na „Dan Europe“!
Tako govori Državnica!

Ako postoji pogrješka u izgovorenim riječima Predsjednice RH onda je to jedino u dijelu  rečenice:“… pod kojim su deseci tisuća ljudi …..“, jer bi točno (točnije) bilo: „.. pod kojim su nekoliko stotina tisuća ljudi….“
Međutim i oko tih riječi možemo „filozofirati“, raspravljati, …. jer neposredno prije toga Predsjednica RH u prethodnoj rečenici rekla je, navodim:

„Tisućljetnu junačku i ponosnu povijest našega naroda sveli smo na nekoliko godina prošloga stoljeća koje su stotinama tisuća ljudi donijele patnju, smrt, uništene domove i razorene obitelji, a hrvatski narod duboko podijelile.“

Dakle, ne postoji ni jedan opravdani trenutak izgovorenih riječi koji su podložni kritici ni bilo kakvim krivim tumačenjima osim brzopletog zaključka onoga što je Predsjednica svih Hrvata rekla.

Poruka upućena VRH jasna je i nepismenima: TRGNITE SE!

Završavam ovu kratku raščlambu velike Državnice i Predsjednice svih Hrvata navodom:

„I zato, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, pripadnici svih manjina, okrenimo se budućnosti i zajedno gradimo našu jedinu i vječnu Hrvatsku!“

(Podsjetimo se:  „Danas se deveti svibnja, uz himnu i zastavu, uzima kao europski simbol. Vijeće Europske unije u Milanu 1985. godine donijelo je odluku kojom se 9. svibnja svake godine obilježava kao “Dan Europe”.“  „Dan Europe obilježava se i u Hrvatskoj, na način da se tjedan u koji pada 9. svibnja obilježava kao Europski tjedan.“ (Izvor: Wikipedija) )

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Bez 4 zborna područja HVO-a mi danas ne bi imali niti Hrvatsku državu niti Federaciju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska i BiH. Jedinstveno ratište. Hrvatske snage-HV, HVO. Šta tu ne razumiju agitpropovci na partijskim portalima.

 

Glasnović: Zašto je Marksizam koji potiče iz Sotonizma jugozomboidima tako drag?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davor Ivo Stier: Pavelićev antikomunizam i Titov antifašizam jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik i mogući kandidat za novog predsjednika HDZ-a, Davor Ivo Stier, oglasio se povodom Dan sjećanja na žrtve svih totalitnih režima, te upozorio kako svaki istinski demokrat mora odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma

-Danas je Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima. Europski parlament je izabrao ovaj datum, 23. kolovoza, kao podsjetnik na pakt koji su nacisti i komunisti sklopili prije 80 godina. Iako se ta činjenica rijetko ističe u javnosti, na početku Drugog svjetskog rata, od 1939. do 1941., nacisti i komunisti su imali pakt o nenapadanju.

Nacisti su pakt prekršili 22. lipnja 1941. napadom na Sovjetski savez i tek tada je ovdašnja Komunistička partija započela borbu protiv nacizma, fašizma i Pavelićevog režima, stoji u objavi Davora Ive Stiera na njegovoj službenoj Facebook stranici.

Podsjetio je i na aktivnosti kršćanskih antifašista, pogotovo onih u Istri.

-Puno prije komunista, hrvatski kršćanski antifašisti suprotstavljali su se fašistima u Istri. Među njima Antun Milovan, otac biskupa Ivana i bliski suradnik mons. Bože Milanovića, a kojega su komunisti ubili 1945. Danas se prisjećamo Antuna Milovana, blaženog Miroslava Bulešića, kao i svih nevinih žrtava fašizma i komunizma. Njihova žrtva svjedoči o istinskoj ljubavi prema slobodi, o kršćanskom i demokratskom suprotstavljanju svakom totalitarnom režimu i ideologiji. Totalitarizam se ne može opravdati pukim suprostavljanjem drugom totalitarizmu, bez iskrenog zalaganja za slobodu i demokraciju, podsjeća Stier.

Na koncu upozorava kako će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma.

-Zato će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma. Iako međusobno suprotstavljeni, ti su diktatori i njihovi režimi bili negacija slobode. Oni jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti. Jer je suverena i demokratska Republika Hrvatska stvorena na temelju volje hrvatskog naroda za slobodom i pobjedom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zaključuje Stier.

R.H.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari