Pratite nas

Komentar

PREDSJEDNICE RH, HVALA VAM

Objavljeno

na

„Jutro je pametnije od večeri“, kaže stara poslovica koja je i u ovom trenutku aktualna osobito u hrvatskom nacionalnom korpusu.

Na „Dan Europe“, 09.05.2016., Predsjednica RH iz Ureda obratila se Naciji, svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građanima i građankama RH, kao državnica, velikim riječima koje su u javnosti primljene na svakojake do „nakaradne“ načine i kriva tumačenja. Interpretirajući riječi Predsjednice svih Hrvata, mnogi su „podlegli“ medijskoj strci i iskrivljavanju izrečenih velikih riječi koje je izgovorila.

[ad id=”93788″]

Poslije snimke koja je „potresla“ društvene mreže svakojakim komentarima, od krajnje pozitivnih do krajnje negativnih, rukovodeći se uvodnom rečenicom tj. poslovicom da je jutro pametnije od večeri, ponukalo me na kratku raščlambu svega izgovorenog iz Ureda Predsjednice RH i svih njezinih riječi.

Poslušao sam, preslušao, pregledao snimku 7-8 puta, analizirao svaku riječ, gestu, boju glasa, naglaska na bitno, ….. i došao do jedinog zaključka koji odgovara naslovu same raščlambe, tj. Predsjednice RH, HVALA VAM na riječima koje ste nam uputili na „Dan Europe“!
Tako govori Državnica!

Ako postoji pogrješka u izgovorenim riječima Predsjednice RH onda je to jedino u dijelu  rečenice:“… pod kojim su deseci tisuća ljudi …..“, jer bi točno (točnije) bilo: „.. pod kojim su nekoliko stotina tisuća ljudi….“
Međutim i oko tih riječi možemo „filozofirati“, raspravljati, …. jer neposredno prije toga Predsjednica RH u prethodnoj rečenici rekla je, navodim:

„Tisućljetnu junačku i ponosnu povijest našega naroda sveli smo na nekoliko godina prošloga stoljeća koje su stotinama tisuća ljudi donijele patnju, smrt, uništene domove i razorene obitelji, a hrvatski narod duboko podijelile.“

Dakle, ne postoji ni jedan opravdani trenutak izgovorenih riječi koji su podložni kritici ni bilo kakvim krivim tumačenjima osim brzopletog zaključka onoga što je Predsjednica svih Hrvata rekla.

Poruka upućena VRH jasna je i nepismenima: TRGNITE SE!

Završavam ovu kratku raščlambu velike Državnice i Predsjednice svih Hrvata navodom:

„I zato, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, pripadnici svih manjina, okrenimo se budućnosti i zajedno gradimo našu jedinu i vječnu Hrvatsku!“

(Podsjetimo se:  „Danas se deveti svibnja, uz himnu i zastavu, uzima kao europski simbol. Vijeće Europske unije u Milanu 1985. godine donijelo je odluku kojom se 9. svibnja svake godine obilježava kao “Dan Europe”.“  „Dan Europe obilježava se i u Hrvatskoj, na način da se tjedan u koji pada 9. svibnja obilježava kao Europski tjedan.“ (Izvor: Wikipedija) )

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

SPC nije vjerska, nego politička ustanova

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže kako je srbijanski predsjednik Vučić i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike za razgovore s Albancima, ali ni oporba ni SPC ni veći dio srpskog naroda ne pristaje ni na kakve kompromise.

Kad god je riječ o najvažnijim i najosjetljivijim nacionalnim temama s najviše se pozornosti sluša glas Srpske pravoslavne crkve, pa bi neobaviješten promatrač mogao pomisliti da je Srbija izrazito religiozna nacija.

No vjerska odanost Crkvi u narodu gotovo je zanemariva u usporedbi s političkom moći te kultne institucije koja je odigrala sramotnu huškaču ulogu i u agresiji na Hrvatsku.

Beogradski list “Blic” u deset je gradova proveo istraživanje prema kojem “tek svaki sedmi vernik kaže da u crkvu ide redovno, a isti je broj onih koji uopšte ne idu u Božji hram”.

A Arsenije Arsenijević, starješina Vaznesenjske crkve u Beogradu, na čijem području ima 20.000 ljudi, kaže da na nedjeljno bogoslužje dođe oko 200 ljudi, dakle, svaki stoti stanovnik.

I odbijanje suradnje s Vučićem u razgovorima s Kosovom pokazuje staru istinu – Srpska pravoslavna crkva u kojoj vjernika gotovo i nema nije vjerska nego politička ustanova.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Crna Gora je shvatila što je SPC, ali ne i Hrvatska

 

 

Bujica objavila fotografiju: Patrijarh SPC Irinej s četnicima u okupiranom Žitniću kod Drniša!

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zaposlenici Grada Pule darovali krv, ali ne i Boris Miletić!

Objavljeno

na

Objavio

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače do 14,00 sati 42 osobe pristupile su darivanju, od kojih je sposobno za darivanje krvi bilo 38 osoba.

Krv je donirao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi je što smo dio ove akcije, što ovom humanom gestom, pokazujemo osviještenost o potrebi darivanja krvi“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Gradonačelnik Boris Miletić, usprkos isticanju osviještenosti od strane njegovih najbližih kolega, ipak nije sudjelovao u akciji darivanja krvi, što je vrlo čudno, a posebno kada se uzme u obzir da na službenoj web stranici Grada Pule, povodom akcije darivanja krvi, stoji:

”Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.”

Gradonačelnik Boris Miletić nije darovao svoju krv, usprkos jasnom isticanju Grada Pule da se tako mogu spasiti tri života. Njegov motiv ostaje nepoznat, pišu Ivijesti.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari