Connect with us

Komentar

PREDSJEDNICE RH, HVALA VAM

Objavljeno

-

„Jutro je pametnije od večeri“, kaže stara poslovica koja je i u ovom trenutku aktualna osobito u hrvatskom nacionalnom korpusu.

Na „Dan Europe“, 09.05.2016., Predsjednica RH iz Ureda obratila se Naciji, svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građanima i građankama RH, kao državnica, velikim riječima koje su u javnosti primljene na svakojake do „nakaradne“ načine i kriva tumačenja. Interpretirajući riječi Predsjednice svih Hrvata, mnogi su „podlegli“ medijskoj strci i iskrivljavanju izrečenih velikih riječi koje je izgovorila.

[ad id=”93788″]

Poslije snimke koja je „potresla“ društvene mreže svakojakim komentarima, od krajnje pozitivnih do krajnje negativnih, rukovodeći se uvodnom rečenicom tj. poslovicom da je jutro pametnije od večeri, ponukalo me na kratku raščlambu svega izgovorenog iz Ureda Predsjednice RH i svih njezinih riječi.

Poslušao sam, preslušao, pregledao snimku 7-8 puta, analizirao svaku riječ, gestu, boju glasa, naglaska na bitno, ….. i došao do jedinog zaključka koji odgovara naslovu same raščlambe, tj. Predsjednice RH, HVALA VAM na riječima koje ste nam uputili na „Dan Europe“!
Tako govori Državnica!

Ako postoji pogrješka u izgovorenim riječima Predsjednice RH onda je to jedino u dijelu  rečenice:“… pod kojim su deseci tisuća ljudi …..“, jer bi točno (točnije) bilo: „.. pod kojim su nekoliko stotina tisuća ljudi….“
Međutim i oko tih riječi možemo „filozofirati“, raspravljati, …. jer neposredno prije toga Predsjednica RH u prethodnoj rečenici rekla je, navodim:

„Tisućljetnu junačku i ponosnu povijest našega naroda sveli smo na nekoliko godina prošloga stoljeća koje su stotinama tisuća ljudi donijele patnju, smrt, uništene domove i razorene obitelji, a hrvatski narod duboko podijelile.“

Dakle, ne postoji ni jedan opravdani trenutak izgovorenih riječi koji su podložni kritici ni bilo kakvim krivim tumačenjima osim brzopletog zaključka onoga što je Predsjednica svih Hrvata rekla.

Poruka upućena VRH jasna je i nepismenima: TRGNITE SE!

Završavam ovu kratku raščlambu velike Državnice i Predsjednice svih Hrvata navodom:

„I zato, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, pripadnici svih manjina, okrenimo se budućnosti i zajedno gradimo našu jedinu i vječnu Hrvatsku!“

(Podsjetimo se:  „Danas se deveti svibnja, uz himnu i zastavu, uzima kao europski simbol. Vijeće Europske unije u Milanu 1985. godine donijelo je odluku kojom se 9. svibnja svake godine obilježava kao “Dan Europe”.“  „Dan Europe obilježava se i u Hrvatskoj, na način da se tjedan u koji pada 9. svibnja obilježava kao Europski tjedan.“ (Izvor: Wikipedija) )

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari