Predsjedniče, umjesto kišobrana nosite hrvatski stijeg

2

Na predizbornim skupovima za predsjednika države, osim na onima čija je kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, nema hrvatskih zastava. A velika se galama digla, poglavito od strane SDP-a, kad je navodno buduća predsjednica dobila na dar hrvatsku zastavu s kninske tvrđave. Tada su bivše, ali i sadašnje “komunjare” isticale kako je hrvatska zastava simbol junaštva Domovinskoga rata te da su se za taj stijeg borili i umirali mnogi Hrvati.

Na taj način stekao se dojam da SDP, ali i oni u nizu drugih političkih stranaka (svaka čast izuzecima) iznimno cijene hrvatsku zastavu, dok je prava istina posve drugačija. Naime, da je cijene i oni bi na svojim skupovima ponosno nosili ovaj sveti simbol hrvatske državnosti. Ali, to se na žalost ne događa. Kad ste primjerice vidjeli aktualnog predsjednika države Ivu Josipovića da maše s hrvatskom zastavom, ili da su ga njegovi simpatizeri okružili s hrvatskim stijegom, zastavom ili barjakom? Svi skupovi na kojima nastupa Josipović prolaze bez hrvatskih zastava, osim jedne ili dvije koje su i inače postavljene na mjestima gdje se zatekne, dok su skupovi HDZ-ove kandidatkinje “prekriti” hrvatskim zastavama. SDP-ovci u tome vidi “nacionalizam”, “šovinizam” i “primitivni folklor”! (sic!) Osim toga, ako ste primijetili slogan trenutačnog hrvatskog predsjednika je “To je pravi put”, a obojen je “duginim” bojama.

Kao prvo, bilo bi žalosno da je to naš “pravi put”, ako je mislio, a mislio je na nastavak svoje politike koja vodi prema – ponoru. Drugo, kad je u nove izbore krenuo s trga zločinca Josipa Broza u Zagrebu tamo se također nisu vijorile hrvatske zastave, već – crvene kravate!

Bilo bi dobro kad bi netko Josipovića pitao: što mu zapravo znači hrvatska zastava i zbog čega ih nema na njegovim skupovima? Ako ih nema, a nema ih, kakvu on tada poruku šalje, odnosno na koje birače računa?

Ili, može li on dobiti i ove izbore s kišobranom u ruci, umjesto hrvatske zastave?

Ako se to dogodi, a moglo bi se, onda je istina da većina Hrvata više voli “kišobrane” nego hrvatske stjegove!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

facebook komentari