Pratite nas

Reagiranja

Predsjedniče, umjesto kišobrana nosite hrvatski stijeg

Objavljeno

na

Na predizbornim skupovima za predsjednika države, osim na onima čija je kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, nema hrvatskih zastava. A velika se galama digla, poglavito od strane SDP-a, kad je navodno buduća predsjednica dobila na dar hrvatsku zastavu s kninske tvrđave. Tada su bivše, ali i sadašnje “komunjare” isticale kako je hrvatska zastava simbol junaštva Domovinskoga rata te da su se za taj stijeg borili i umirali mnogi Hrvati.

Na taj način stekao se dojam da SDP, ali i oni u nizu drugih političkih stranaka (svaka čast izuzecima) iznimno cijene hrvatsku zastavu, dok je prava istina posve drugačija. Naime, da je cijene i oni bi na svojim skupovima ponosno nosili ovaj sveti simbol hrvatske državnosti. Ali, to se na žalost ne događa. Kad ste primjerice vidjeli aktualnog predsjednika države Ivu Josipovića da maše s hrvatskom zastavom, ili da su ga njegovi simpatizeri okružili s hrvatskim stijegom, zastavom ili barjakom? Svi skupovi na kojima nastupa Josipović prolaze bez hrvatskih zastava, osim jedne ili dvije koje su i inače postavljene na mjestima gdje se zatekne, dok su skupovi HDZ-ove kandidatkinje “prekriti” hrvatskim zastavama. SDP-ovci u tome vidi “nacionalizam”, “šovinizam” i “primitivni folklor”! (sic!) Osim toga, ako ste primijetili slogan trenutačnog hrvatskog predsjednika je “To je pravi put”, a obojen je “duginim” bojama.

Kao prvo, bilo bi žalosno da je to naš “pravi put”, ako je mislio, a mislio je na nastavak svoje politike koja vodi prema – ponoru. Drugo, kad je u nove izbore krenuo s trga zločinca Josipa Broza u Zagrebu tamo se također nisu vijorile hrvatske zastave, već – crvene kravate!

Bilo bi dobro kad bi netko Josipovića pitao: što mu zapravo znači hrvatska zastava i zbog čega ih nema na njegovim skupovima? Ako ih nema, a nema ih, kakvu on tada poruku šalje, odnosno na koje birače računa?

Ili, može li on dobiti i ove izbore s kišobranom u ruci, umjesto hrvatske zastave?

Ako se to dogodi, a moglo bi se, onda je istina da većina Hrvata više voli “kišobrane” nego hrvatske stjegove!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ured predsjednice se oglasio oko prijetnje upućene telefonom

Objavljeno

na

Objavio

Iz Ureda predsjednice oglasili su se vezano za prijetnju upućenu telefonom 18. veljače.

Priopćenje poslano iz Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz slučaj poziva g. Dragana Dolenca Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima.

U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te Vas u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu.

Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu.

Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni Dolenec, majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenju u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka.

Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

ZPH: Pupovčeve izjave dio šire politike prema istoku Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) ocijenila je u srijedu kako su izjave Milorada Pupovca i zahtjev Vladi da se Srpskom narodnom vijeću (SNV) i Zajedničkom vijeću općina (ZVO) odobri manjinska samouprava dijelovi “šire politike i širega plana prema istoku Hrvatske”, te je zatražila da se odgovarajućim zakonskim rješenjima i mjerama otkloni svaka opasnost koja izvire iz takvih inicijativa.

Predsjednik ZPH-a Josip Kompanović rekao je na konferenciji za novinare da se SNV poziva na Erdutski sporazum o mirnoj reintegraciji istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema iz 1995. godine, te Vladino pismo namjere o dovršetku procesa mirne reintegracije iz 1997. godine.

Upozorio je da Erdutski sporazum govori o prijelaznim rješenjima za završetak procesa mirne regintegracije Podunavlja i određuje će ta prijelazna rješenja trajati godinu dana, s mogućnošću produljenja za još godinu dana.

Radi se o potpuno konzumiranom pravnom aktu pa ZPH od Vlade traži da otvoreno kaže kako Erdutski sporazum više ne postoji i da se više nitko ne može pozivati na bilo kakva prava iz toga sporazuma, poručio je Kompanović.

Što se tiče Vladina pisma namjere o dovršetku mirne reintegracije iz siječnja 1997. godine, predsjednik ZPH ističe kako su sva prava, koja proistječu iz toga pisma, ugrađena u Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, pa stoga i to pismo smatra bespredmetnim.

Kompanović smatra da se zahtjevi za manjinskom samoupravom odnose na hrvatsko Podunavlje, odnosno područja uz granicu sa Srbijom, na kojima su demografski pokazatelji katastrofalni, posebice zbog velikog iseljavanja Hrvata.

“Na graničnom području sa Srbijom mi ostajemo bez Hrvata, a sada se traži politička i svaka druga autonomija Srba na tome prostoru”, rekao je Kompanović ocijenivši kako je to pitanje nacionalne sigurnosti.

ZPH traži donošenje zakona o ratom stradalim područjima da se ta područja ojačaju naseljavanjem mladih ljudi, kako bi se jednom zauvijek otklonila svaka opasnost koja izvire iz takvih inicijativa, rekao je Kompanović.

(Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati