Pratite nas

Hrvatska

Predsjednički izbori koji će odlučiti budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda za idućih pola stoljeća

Objavljeno

na

U tijeku je sakupljanje potpisa za kandidate na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj. Sakupljanje potpisa trajat će do subote 6. prosinca, a svaki kandidat mora prikupiti 10 tisuća potpisa. Nakon toga počinje službena kampanja koja će trajati do 26. prosinca, svega 18 dana. Vladajući neokomunisti i neojugoslaveni u Hrvatskoj odredili su sramno kratak rok za kampanju kako bi osigurali prednost sadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, koji ima jednostranu potporu svih državnih medija kao što su HRT, a i nekih privatnih medija, posebno ljevičarskog, proregionalno i projugoslavenski orijentiranog Jutarnjeg lista.

predsjednici

I prije početka službene kampanje, na površinu su izbila tri kandidata: kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, kandidat Saveza za Hrvatsku i predsjednik Hrvatske Zore dr. Milan Kujundžić i kandidat SDP-a, trenutni predsjednik dr. Ivo Josipović. Također su se kandidirali svećenik Ivan Grubišić, bivši predsjednik HSP-a Anto Đapić i stečajni upravitelj Ivan Rude te nekoliko drugih manje poznatih osoba.

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske bit će održani u nedjelju 28. prosinca 2014., iako je Vlada Zorana Milanovića planirala da se prvi krug predsjedničkih izbora održi 11. siječnja 2015., kako bi što manji broj hrvatskih iseljenika koji žive u europskim zemljama, koji u velikom broju dolaze u Hrvatsku za Božić i Novu godinu, mogao glasovati na predsjedničkim izborima. No, održavanje prvog kruga izbora na taj dan značilo bi kršenje Ustava Republike Hrvatske, pa su Josipovićevi drugovi u Vladi, pod pritiskim drugih kandidata i ustavnih stručnjaka, morali odustati od tog datuma. Ukoliko u prvom krugu niti jedan kandidat ne dobije više od 50% glasova, što je u ovom trenutko malo vjerojatno, drugi krug izbora bit će održan u nedjelju 11. siječnja 2015. godine. Ako dođe do drugog kruga, novi predsjednik ili predsjednica Republike Hrvatske dat će svečanu prisegu u nedjelju 18. siječnja 2015. godine.

Josipoviću ne treba vjerovati niti kada darove donosi

Kako sada stoje stvari, ovi će izbori biti najneizvjesniji od proglašenja samostalne hrvatske države 1991. godine. Usprkos državnim i režimskim medijima koji se silno trude Josipovića prikazati kao državnika i uglađenog gospodina, koji nema ništa zajedničkoga s katastrofalnom gospodarskom i vanjskom politikom Vlade Zorana Milanovića, hrvatska je javnost u zadnja dva mjeseca mogla vidjeti sasvim drugo, za mnoge pravo, lice Ive Josipovića. Predsjednik na odlasku postao je svjestan da mu prijeti ozbiljna opasnost da ne dobije povjerenje glasača za drugi mandat, pa je postao nervozan, razdražen i neoprezan. Pokušavajući iskoristiti činjenicu da glasači u svijetu jako brzo zaboravljaju i na najlošije rezultate političara, preko noći se pretvorio u radikalnog hrvatskog domoljuba. Ipak, neka Josipović ne misli da je većina hrvatskog naroda zaboravila njegovu duboku ljubav prema crvenoj zvijezdi petrokraci i Walteru Titi.

Josipović nudi nekakav pravi put i radikalne ustavne promjene, bez kojih je, kako ističe, nemoguće ostvariti bolji gospodarski razvoj Hrvatske. Naravno, samo najmanje politički upućeni glasači u Hrvatskoj ne vide da se iza tih promjena krije Josipovićeva namjera da drugi predsjednički mandat iskoristi za zakonsko uništavanje temelja samostalne hrvatske države, za otklon od Domovinskog rata kao glavnog političkog temelja na kojem leži današnja Hrvatska te za pretvorbu Hrvatske u tvorevinu sličnoj Jugoslaviji, koja bi se tada mogla bez problema integrirati u Mesićev, Pusućkin i njegov «region». Hrvatski narod u domovini i sve one hrvatske iseljenike koji imaju pravo glasa treba upozoriti da Josipoviću ne treba vjerovati niti kad darove nosi. Josipović je zapravo vuk koji je u zadnje vrijeme zaodjenuo janjeću kožu. Taj čovjek jednostavno ne voli Hrvatsku koja je izborena u Domovinskom ratu, niti voli hrvatsku himnu, što je dokazao i prilikom posjeta hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu, kad je tijekom pjevanja Lijepe naše stajao ukočeno, uplašeno i stisnutih usana, kao da nije predsjednik Republike Hrvatske nego četnički vojvoda Tomislav Nikolić.

Potpuno neizvjesni izbori

Iako službena kampanja još nije počela i premda je već od siječnja ove godine Ivo Josipović sve svoje predsjedničke ovlasti, koje naravno plaćaju svi hrvatski poreznici, podredio izbornoj kampanji i ponovnom izboru za predsjednika Republike Hrvatske, sve je više dobro upućenih promatrača i političkih komentatora koji vjeruju da će Ivo Josipović biti prvi hrvatski predsjednik koji neće dobiti drugi mandat. Vlasnici Josipoviću sklonih agencija za provođenje javnih anketa, koje imaju za cilj u javnosti stvoriti uvjerenje kako je Josipovićeva pobjeda gotova stvar, ne usude se više izlaziti s lažiranim podacima kako će Josipović pobijediti već u prvom krugu.

Jedna od lažiranih anketa koju je naručila Josipoviću i Milanoviću sklona Nova TV, prošli je tjedan pokazala kako bi u vrijeme provođenja ankete Josipović dobio 46 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović 29,8 posto glasova, a Milan Kujundžić 7,6 posto glasova. Dan ili dva kasnije Hrvatski tjednik je objavio, kako je naglašeno, prvu javnu anketu, prema kojoj Grabar Kitarović vodi s 42 posto glasova, a zatim slijedi Kujundžić s 27 posto i Josipović s 18 posto glasova. Vrijedno je spomenuti i anketu koju je za Vinkovačku televiziju napravila agencija «2X1 komunikacije», koja je ispitala preko dvije tisuće glasača. U toj anketi Kolinda Grabar Kitarović pobjeđuje, ispred Ive Josipovića, već u prvom krugu 52,6 posto glasova. Do kraja predizborne kampanje, koja će biti žestoka, pa i prljava, bit će još dosta anketa koje će zbunjivati glasače. Jednostavno, javnost će morati pričekati do objave službenih i konačnih rezultata izbora 28. prosinca da bi bili sigurni tko će biti pobjednik u tih izbora i hoće li biti drugog kruga.

Ozbiljna mogućnost prijevare i krađe izbora

U ozbiljnim televizijskim raspravama i u komentarima čitatelja na brojnim portalima u Hrvatskoj izražava se otvoreni strah da konačan rezultat izbora neće biti onaj koji bi trebao biti prema glasovima birača, nego da će se dogoditi prijevara i velika krađa glasova tj. namještanje izbora. Sve je više ljudi koji su uvjereni da će bivši komunisti i Jugoslaveni tj. udbaši, koji danas u Hrvatskoj drže sve poluge vlasti, ukrasti predsjedničke izbore i osigurati da njihov današnji vođa Ivo Josipović dobije i drugi mandat, koji će iskoristiti za obračun s hrvatskim domoljubima i radikalnom promjenom političkog sustava u Hrvatskoj. Takva bojazan temelji se na činjenici da u Hrvatskoj vlada totalna konfuzija oko toga koliko je zapravo birača tj. punoljetnih osoba s pravom glasa.

Prema tvrdnjama ministra uprave (SDP) Arsena Bauka u Republici Hrvatskoj ima 4 milijuna birača. No, prema zadnjem popisu stanovništva u Hrvatskoj ima 4,3 milijuna stanovnika i 3,5 milijuna punoljetnih državljana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Još u lipnju mjesecu ove godine čak je i režimski Jutarnji list objavio kako je popis stanovništva u Republici Hrvatskoj otkrio da u Hrvatskoj ima pola milijuna više birača nego što ih fizički stvarno ima. Udruga U ime obitelji, koji vodi gospođa Željka Markić, izvijestila je javnost o svim koracima koje je poduzela prema hrvatskim i europskim institucijama u vezi manipuliranja i brojem punoljetnih osoba u Hrvatskoj i 500 tisuća duhova birača ministra Bauka. Čuju se i glasovi nepovjerenja prema predsjedniku Državnog izbornog povjerenstva i predsjedniku Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branku Hrvatinu, koji je, kako mnogi tvri, bio i sudac i u bivšem komunističkom režimu i član Komunističke partije. Oporbeni i domoljubni kandidati za predsjednika Republike Hrvatske morat će poduzeti sve moguće korake da spriječe moguću krađu predsjedničkih izbora. Ako su komunisti mogli Udbi izdavati naloge i odobrenja za ubojstva hrvatskih iseljenika diljem svijeta, što je otkrilo zvjersko ubojstvo Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. godine., što ih može spriječiti da ne pokušaju ukrasti predsjedničke izbore u Hrvatskoj 2014. godine?

Koliko je zapravo Jugoslavena i ljubitelja Jugoslavije u Hrvatskoj?

Kao savjetnik prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana jednom sam zgodom u lipnju 1991. godine predsjedniku Tuđmanu sam rekao kako sam, na temelju mojeg proučavanja strateških interesa i višestoljetne politike Velike Britanije i Francuske prema južnoj Europi, uvjeren da će međunarodni čimbenici još dugo vremena pokušavati stvoriti neku novu Jugoslaviju ili sličan politički okvir za narode koji su činili prvi i drugu Jugoslaviju. Tom prigodom predsjednik Tuđman mi je rekako kako su moje procjene krive i izrazio je uvjerenje da će nakon stvaranja hrvatske države, koju je na referendumu podržao cijeli hrvatski narod, međunarodna zajednica odustati od tog projekta. Nažalost, danas smo svjedoci da, i nakon ulaska Hrvatske u NATO savez i EU, još uvijek ima veliki broj onih u svijetu, a još više u samoj Hrvatskoj, koji bi rado ne samo željeli povratak na staro, nego i koji, poput predsjednika RH u odlasku Ive Josipovića i njegove desne ruke, ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, javno i tajno rade na «zbližavanju u regoinu».

Godinu dana kasnije, 1992. godine, u obraćanju hrvatskoj javnosti na televiziji, predsjednik Tuđman je rekao «kako, nažalost, po njegovoj procjeni, u Hrvatskoj još uvijek ima dvadeset posto onih kojih žale za Jugoslavijom». Ma kako bio izvrstan politički analitičar i povijesni stručnjak, predsjednik Tuđman, da je danas živ, iznenadio bi se kad bi vidio i shvatio da je njegova procjena o broju Jugoslavena u Hrvatskoj bila, u najmanju ruku, 50% manja nego što su to pokazali vrijeme i događaji nakon njegove smrti u prosincu 1999. godine.

Oliver Frljić: «Jugoslavija i komunizam će se vratiti»

Prema mojoj procjeni, danas u Hrvatskoj ima između 30 i 40 posto punoljetnih glasača koji, iz ovog ili onog razloga, i dalje žale za Jugoslavijom. Među njih sigurno treba ubrojiti većinu manjina u Hrvatskoj, a posebnu srpsku manjinu. Dok sam prosvjedovao protiv zločinca Tita na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, shvatio sam koliko zapravo starijih ljudi i umirovljenika još uvijek brani Tita i plaču za Jugoslavijom. Neki od njih su se čak pokušali i fizički obračunavati s daleko mlađim prosvjednicima protiv Tita. Tim skupinama treba dodati većinu članova SDP-a, udbaše i njihovu djecu, bivše ortodoksne komuniste i njihovu djecu, bivša vojna lica i njihovu djecu, zatim mlade ljude, uključujući i neke članove moje rodbine, koje su nakon stvaranja samostalne hrvatske države na hrvatskim fakultetima odgojili profesori i ljevičari poput Žarka Puhovskog, Vesne Pusić, Tihomira Jakovine i brojni drugi lijevo orijentirani prosvjetni djelatnici u Hrvatskoj. Tim skupinama društvenih skupina i pojedinaca potrebno je pripojiti i jako veliki broj nevladinih udruga kao što su Josipovićeva Documenta, Gong itd., koje dobivaju preko milijardu kuna iz državnog proračuna. Naravno, ništa manje nisu opasni niti otvoreni projugoslavenski nastrojeni novinari poput Butkovića, Jergovića, Dežulovića, Tomića itd. I na kraju što pak reći za provokativnog intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci Olivera Frljića, koji je nedavno javno izjavio: «Jugoslavija i komunizam će se vratiti, demokracija je zlo, a Hrvati su izmišljena nacija»? U kojoj je državi, bilo demokratskoj ili totalitarnoj, koja drži do sebe, moguće da jedna poznata osoba tako nešto kaže protiv vlastite države i da zbog toga ne bude sankcionirana?

Ako bude ponovno izabran Josipović će pokušat spriječiti pobjedu HDZ-a na idućim parlamentarnim izborima

U takvom će se ozračju održati predsjednički izbori Hrvatskoj 28. prosinca 2014. godine. Tko još ne shvaća, a domoljub je, da su to izbori koji će odlučiti o sudbini Hrvatske za najmanje idućih pola stoljeća, taj bi nakon 28. prosinca, i zbog svega onoga što će nam se u Hrvatskoj početi događati, mogao imati najstrašnije buđenje u životu.

Ako na dolazećim predsjedničkim izborima ponovno pobjedi Ivo Josipović Hrvatskoj i hrvatskom narodu prijeti ozbiljan unutarnji sukob, jer će Josipović taj svoj mandat pokušat, svim sredstvima, iskoristiti da spriječi pobjedu HDZ-a na slijedećim parlamentarnim izborima. A to onda znači da će s Mirelom Holy i novim vođom SDP-a, koji će biti pod njegovom kontrolom, krenuti u totalnu političku preobrazbu sadašnje samostalne hrvatske države i vraćanje Hrvatske pod gospodarsku, pa i političku kontrolu, budućih umivenih srbijanskih Vlada u Beogradu. Da bi se spriječio novi Bleiburg i nestanak samostalne hrvatske države, potrebna je potpuna mobilizacija svih domoljubih glasača na dolazećim predsjedničkim izborima. Josipović na tim izborim ne smije proći.

Antun Babić

Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Svečano uz Dan Varaždina: Varaždin je grad s najviše europskog novca po glavi stanovnika

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u varaždinskom HNK u petak je, na blagdan sv. Nikole, obilježen Dan grada Varaždina, grada koji, kako je istaknuto, po glavi stanovnika ima najviše europskog novca.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan istaknuo je da su pred Varaždinom, kao sveučilišnim gradom, veliki izazovi.

“Kao i uvijek, ponovno naglašavam potrebu za daljnjim razvojem Varaždina kao sveučilišnog grada, sveučilišnog centra s dugoročnim ciljem od 5.000 do 7.000 studenata. To podrazumijeva nastavak izgradnje druge faze kampusa FOI-ja, ali isto tako i povratak sjedišta Sveučilišta Sjever u Varaždin”, rekao je Habijan.

Dan Grada u ime Vlade, Varaždincima je čestitao ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić.

“Vlada zadnjih nekoliko godina pokreće velike investicije i putem EU fondova. Što se tiče apsorpcije, ona je porasla s devet posto na gotovo 80 posto, a Grad Varaždin povukao je više od milijardu kuna. EU fondovi mijenjaju Hrvatsku i Varaždin“, ocijenio je ministar Pavić koji je skorašnje hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije nazvao prilikom da se predstavi hrvatska baština, pa tako i ona kulturna, gdje Varaždina ima što pokazati.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik Anđelko Stričak (HDZ) rekao je kako su u tri godine središnje i dvije i pol godine lokalne vlasti investicije u Varaždinskoj županiji više od 2,5 milijarde kuna, a najveći dio u Varaždinu. “Tu ne namjeravamo stati, planiramo još nekoliko projekata za još jednu milijardu”, najavio je.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok istaknuo je da je grad u posljednje dvije godine, otkada je na vlasti, “od pokapacitiranog i podinvestiranog, s gotovo nijednim europskim projektom”, postao grad koji po glavi stanovnika ima najviše europskog novca.

“Osobito je važno da smo sada uspjeli ući u ITU mehanizam gdje nismo bili zbog greške Milanovićeve Vlade. Iskoristili bismo sredstva daleko više nego što ih sada koriste gradovi koji su ušli u ITU“, rekao je Čehok te dodao da Hrvatska i Varaždin imaju samo jednu razvojnu mogućnost – obrazovanje.

Gradonačelnici Ivan Čehok i Peter Neukomm potpisali su povelju o suradnji Varaždina i švicarskog grada Schaffhausena. Uručena su i priznanja, a povelju počasnog građanina grada Varaždina primio je msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru. Dodijeljene su i nagrade za životno djelo: Dubravki Lekić, za razvoj zdravstvene i socijalne skrbi, Vladimiru Malogorskom, poduzetniku i kolekcionaru umjetnina, te Darku Novoselu za znanstvena i inovativna postignuća u području logopedije.

Svečana je sjednica varaždinskog Gradskog vijeća završila koncertom komornog ansambla “Camerata Variabile” iz švicarskog Schaffhausena. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica: General Bobetko vodio je hrvatsku mladost u brojne bitke i pobjede

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je na središnjoj svečanosti Dana dubrovačkih branitelja, otvaranju Ulice generala Janka Bobetka, kako je Bobetko u Domovinskom ratu vodio hrvatsku mladost u brojne bitke i pobjede, a da su mnogi njegovi suborci danas na najvišim dužnostima u obrambenom sustavu.

Podsjetila je na Bobetkov prijavak hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu 29. listopada 1992., nakon uspješne deblokade juga Hrvatske.
„Borili su se sinovi Hrvatskog zagorja, Zagreba i Siska, sinovi Imotske i Cetinske krajine, Vrgorca, Makarske i Omiša, Metkovića i Ploča, te dosta dragovoljaca iz drugih krajeva naše domovine; ovo što smo učinili smatramo svojim dugom prema narodu iz kojeg potječemo, a ono što ćemo učiniti i na što smo spremni jest ono što će se od nas tražiti za budućnost suverene i nezavisne Republike Hrvatske“, citirala je predsjednica generala Bobetka.

Dodala je kako su i danas te riječi putokaz Hrvatskoj vojsci kako služiti domovini i hrvatskome narodu, a mnogi suborci generala Bobetka iz tih operacija, poput generala i ministra Krstičevića i generala Šundova, obnašaju danas neke od najviših dužnosti u obrambenom sustavu.

„To je potvrda kako smo ostali na putu državotvorne politike predsjednika Tuđmana, ali i jamstvo kako Hrvatska vojska nikada neće zaboraviti riječi generala Bobetka“, rekla je Grabar Kitarović. Istaknula je kako su prije 28 godina agresorska JNA i razne četničke formacije iskalili sav bijes i nemoć na Dubrovnik, ali doživjeli vojni, politički i moralni poraz.

„Na ovim drevnim zidinama Dubrovnik je pokazao kako se sloboda brani do posljednjeg atoma snage i da se slobodan narod i grad ne predaje ni višestruko nadmoćnom neprijatelju. Slike razaranja i junačkog otpora Dubrovnika ojačale su našu odlučnost u obrani, a cijeli svijet je ponovno vidio istinu o ratu u Hrvatskoj“, rekla je predsjednica.

Dodala je kako je nakon obrane Dubrovnika Hrvatska vojska krenula u oslobađanje hrvatskog juga, a na dugačkom popisu pojedinaca koji su se junaštvom istaknuli u borbama za Rijeku dubrovačku i Konavle je i zapovjednik obrane Dubrovnika i junak Domovinskog rata general Nojko Marinović.

Na središnjoj svečanosti proslave Dana dubrovačkih branitelja u naselju Gruž ploču s imenom ulice zapovjednika južnog bojišta u Domovinskom ratu generala Janka Bobetka otkrili su gradonačelnik Mato Franković i Bobetkov sin Ivan.
Gradonačelnik Franković izjavio je da je general Bobetko, ‘veliki čovjek i veliki hrvatski sin’, poveo sve dubrovačke branitelje u oslobađanje juga Hrvatske.

„Trenutak oslobođenja značio je svjetlo u tunelu za sve građane u Hrvatskoj, jer je to bila prva operacija u kojoj je Hrvatska vojska krenula snažno naprijed i u oslobađanje cijele Hrvatske. Priznajemo da ga dosad mi u Dubrovniku nismo dovoljno dobro poštovali. Ali ovim činom na mali način se odužujemo tom hrvatskom sinu“, rekao je Franković.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je nakon Vukovara i Škabrnje Dubrovnik bio vrhunac pohoda srpsko-crnogorskog agresora u Hrvatskoj. „General Bobetko je jedan od ključnih generala zaslužnih za slobodu, uz generala Nojka Marinovića i druge ključne ljude“, rekao je.

Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov istaknuo je kako su se dubrovački branitelji hrabro suprotstavili nadmoćnijem neprijatelju te odlučno i prkosno branili svoja ognjišta.

„Svjedočili su time hrvatski identitet, čast, hrabrost i slobodu. Unatoč vremenu koje prolazi, njihova žrtva nikad ne smije biti zaboravljena. Ugradili su svoje živote u temelje Republike Hrvatske“, rekao je Šundov, nazvavši generala Janka Bobetka ‘čovjekom impresivnog životopisa’ i ‘vrhunskim vojnim strategom’.

„U dugom nizu velikana koji su zadužili Dubrovnik general Bobetko svakako zauzima istaknutije mjesto“, izjavio je Šundov.
Nakon svečanosti uslijedio je mimohod Oružanih snaga ulicama grada.

Proslava Dana dubrovačkih branitelja počela je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod križa na groblju Boninovo, Bošnjačkom groblju Boninovo, ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a te na Liechtensteinovom putu za stradale vatrogasce i pripadnike HRM-a.

Uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na brdu Srđ poginulim braniteljima te na moru pred starim gradskim Portom pomorcima i braniteljima stradalima na moru.

Večeras će se u Katedrali služiti misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, ispred u ratu izgorjelom Festivalskom palačom prikazat će se „3D mapping“ video projekcija razaranja grada, a potom na Stradunu slijedi koncert Marka Perkovića Thompsona. (Hina)

 

Ulica u Dubrovniku dobila ime u čast generalu Janku Bobetku

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari