Pratite nas

Komentar

Predsjednik države otvara džamiju

Objavljeno

na

Europu razbijaju u vjerojatno nikad više spojivu cjelinu. Nikada u svojoj dugoj povijesti Stara Dama nije bila na tako brutalnom i nebranjenom udaru, kao što je danas…

U ubrzanom procesu deeuropeizacije i dekristijanizacije Europe svakim danom sve je više islama i manje kršćanstva, više muslimana i manje kršćana, više nesigurnosti i manje sigurnosti, više terora i manje mira, više džamija i manje crkava, više islamskih migranata i manje kršćanskih Europljana, više slobode i prava migrantima manje Europljanima. Velikim koracima Europa se tjera u provaliju u kojoj joj planiraju nestanak iz kojeg se, nažalost, možda nikada ne će izvući sa svojim tisućljeće starim kulturnim, civilizacijskim, ekonomskim te iznad svega kršćanskim identitetom.

Europu razbijaju u vjerojatno nikad više spojivu cjelinu. Nikada u svojoj dugoj povijesti Stara Dama nije bila na tako brutalnom i nebranjenom udaru, kao što je danas. Raspad i identitetsko nestajanje Europe tim je više bolnije, sramnije, tragičnije i ponižavajuće budući da se odvija u vremenu njenog gospodarskog i tehnološkog vrhunca na kakvom se, vjerojatno, nikad do sad nije nalazila. A niti će ikada više se i nalaziti.

Potvrđuje li se u tom njenom rastakanju i gubljenju, nestajanju i tonjenju, u koje je gurnula njemačka migranstka politika sloganom „islamski migranti prvi“, stara povijesna izreka kako imperije, države i zajednice nestaju uvijek na vrhuncu svoje slave i moći. Što je znak nesnalaženja u tim vrhovima, koji su ih udaljili od naroda, od Boga, od korijena, i svih vertikalnih vrijednota postajući zarobljenici zgrnutog bogatstva, čvrsto se vezujući za horizontalne prolazne vrijednote.

Europa se suicidira, i postaje, zahvaljujući Mutti Merkel, nezaštićena žrtva islamskih radikalista, kojima je Njemačka otvorila vrata i pušta ih bez ikakve kontrole. I ne samo u Njemačku, već prisiljava i ostale članice unije da ih prime čak i na štetu vlastitog naroda.

Liberalna Europa nestat će upravo zbog liberalnih stavova o ilegalnim migracijama

Njemački apsolutizam nad, još uvijek nedovršenoj uniji, razlog je unijskog cijepanja i prije negoli se ogradila, stabilizirala i ujedinila u svoju povijesnu cjelovitost. Ono što svi njemački povijesni političari, carevi i i diktatori nisu uspjeli u pokoravanju mali i malobrojnijih europskih naroda, uvelikoj mjeri uspjelo je istočnonjemačkoj kancelarki Merkel. Pred njenom političkom i ekonomskom moći u strahu šute mnogi nacionalni državnici siromašnih članica unije.

Zahvaljujući samo državničkoj hrabrosti mađarskog premijera javlja se otpor njemačkom, u prošlosti viđenom, apsolutizmu, koji danas ubrzano deeuropeizira i dekristijanizira Staru damu.

A kamo ide, i u kakvu političku provaliju nesigurnosti i nestabilnosti, s elementima krvavog euro obrambenog i islam osvajačkog rata na europskom tlu Mutti Merkel u procesu razbijanja Unije uvodi Europu pokazalo je otvaranje turskog predsjednika Erdogana najveće džamije na europskom tlu, u njemačkom gradu Kölnu. Na svaku srušenu crkvu od strane islamista i nadiručih migranata u zemljama iz kojih marširaju, a najviše iz Erdoganove Turske koja sa njima ucjenjuje Europu, u Njemačkoj i nekim drugim članicama Unije izgrade se dvije-tri džamije. Nije dovoljno milijarde i milijarde eura što ih Njemačka uzima od svojih poreznih obveznika i daje Erdoganu da smanji broj vojnika što ih u planskom intervalu šalje na Europu. Uz to mora se svake godine izgraditi tri do ćetiri puta više džamija u Europi, negoli islamisti sruše crkava u, bilo, Turskoj ili nekoj drugoj islamskoj zemlji.

To je cijena koju Merkel plaća Turskoj da je ćuva od migrantske okupacije. Najveća džamija na europskom tlu u migrantskoj Njemačkoj, a koju je otvario najveći suvremeni diktator, sultan Erdogan koji je napunio zatvore sa političkim protivnicima u svojoj zemlji.

Džamija u Kölnu i sve druge u Merkelinoj Njemačkoj slike su onog drugog svijeta, kulture i tradicije, svijeta isključivosti za razliku od onog europskog svijeta uključivosti. Predsjednik države otvara džamiju, čin je to koji je nespojiv sa europskim vrijednotama odvojenosti crkve od države. To je znak i potvrda političkog islama u Europi. Nezabilježen je primjer u demokratskom i slobodnom kršćanskom svijetu da predsjednik države otvara, i blagosljiva crkvu.

Erdogan tim činom u Europi, napose u islamiziranoj i dekristijaniziranoj, merkeliziranoj Njemačkoj, nije otvorio bogomolju već, budući da je on političar, neki politički prostor, i bez ikakva straha kazao šta će se sve u njemu odvijati, učiti i za šta će se pripremati oni koji ga budu posjećivali.

Znano je to kršćanima katolicima u Bosni i Hercegovini, šta se odvija, i za šta služe mnoge novoizgrađene džamije, koje su otvarali muslimanski političari, i političari zemalja koje su njihove gradnje financirali.

Njemački strah za vrijeme otvaranja džamije da pita koliko je crkava srušio Erdogan u Turskoj, i koliko ih je srušeno diljem islamskog svijeta točno u trenutku turskog slavlja u Njemačkoj, pokazatelj je razine demokracije u zemlji koja plaća milijarde eura Sultanu da je brani od migranata.

Vinko Đotlo

Erdogan u Koelnu otvara jednu od najvećih džamija u Europi

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Damir Krstičević: Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat

Objavljeno

na

Objavio

Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam ratnik i bivši vojnik, ja to ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21.

Ja sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve. Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad, nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje.

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Vidjeli ste i u našoj operaciji Oluja, da bi pobijedili u Oluji trebalo je napraviti prethodno jako puno operacija Hrvatske vojske. To je stav i karakter hrvatskog vojnika.

 

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Brzina sazivanja izvanredne sjednice umjesto čekanja redovne da bi se poništio neuspjeli natječaj nabave Baraka svjedoči da najave o ustrajanju u kupovini lovaca za naše zrakoplovstvo nisu samo načelne izjave, već da je Vlada predana pozitivnom riješenju ovog kritičnog pitanja nacionalne sigurnosti i obrane.

Kako je cijeli slučaj postao goruća tema, taj se momentum treba iskoristiti. Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost, te su duboko razočarani propašću nabave Baraka.

Još uvijek postoji i politički konsenzus, unatoč smiješnim igricama Bernardića, koji u ožukju prošle godine traži ostavke zbog nabave Baraka, a ovih dana traži ostavke jer nabava nije uspjela.

Današnje besramno izrugivanje, od za obranu krajnje potkapacitiranog zastupnika, maketama aviona ministru Krstičeviću prenisko je za komentiranje.

Za sad još ne znamo u kojem obliku će biti proces nabave, no Krstičević je već izrazio osobnu želju da to budu novi F-16, dakle Block 70/72 u povoljnom aranžmanu, premda je premijer upozorio da još nema nikakvih odluka.

Novi avioni nabavljali bi se u dvije serije po manje primjeraka. To je izvedivo, no minimum za njihovu iskoristivost je 8 aviona prve serije i ispod toga se nikako ne bi smjelo ići.

Druga ključna stvar je da se neopozivo obveže, kroz ugovor ili zakon, na nabavu druge serije od 4 aviona. Jer dugoročno je 12 aviona minimum. A druga serija bi mogla uključivati i više aviona, primjerice 6, jer će dolaziti na izgrađeni sustav i cijena samih aviona će biti osjetno manja nego za prvu seriju.

Mora se onemogućiti da eventualnom promjenom vlasti ili sastava iste netko ne odluči odustati od druge serije, što bi bila katastrofa HRZ-a jer bi tako ostali osuđeni na simbolično zrakoplovstvo, što je za svoje vladavine SDP nametao kao jedino riješenje.

A sam novi F-16 je fantastičan lovac, te ga možemo smjestiti u 4,5. generaciju. Jedini je s prošlog natječaja ubojitiji od Baraka, nudi 12,000 sati naleta, a raspolaže avionikom, senzorima i tehnologijom razvijenim za F-35, od čega je najbitniji novi AESA radar APG-83.

Kabina je digitalna s 3 LCD prikaznika, a informacijska umreženost omogućuje potpuno uvezivanje s drugim platformama. Može ponijeti gotovo svo američko oružje, od raketa zrak-zrak, preko običnih i navođenih bombi serija Paveway i JDAM, do proturadarskih raketa HARM i protuoklopnih Maverick.

Također je za razliku od Baraka kompatibilan s konformalnim spremnicima za gorivo, koji ne zauzimaju podvjesnu točku za oružje a daju dodatnih 3,400 litara goriva. Kada nije prošlo s jeftinim i rabljenim, vrijeme je da se plati najbolje i tako na 50 godina riješi HRZ.

 

Jan Ivanjek: Prijetnje s kojima će se Hrvatska i hrvatski narod u idućim desetljećima suočiti brojne su i složene

 

 

 

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari