Connect with us

Iz Svijeta

Predsjednik Haitija ubijen u svom domu, prva dama ranjena!

Objavljeno

on

Foto: Reuters

Haićanskog predsjednika Jovenela Moisea neidentificirani napadači ubili su tijekom noći u njegovoj privatnoj rezidenciji u “neljudskom i barbarskom činu”, rekao je u srijedu privremeni premijer Claude Joseph.

Moiseova supruga ozlijeđena je i pružena joj je liječnička pomoć, rekao je Joseph u izjavi. Napad se dogodio usred sve većeg vala politički povezanog nasilja u siromašnoj karipskoj državi. Budući da je Haiti politički podijeljen a u zemlji je sve veća humanitarna kriza i nestašica hrane, postoji strah od raširenih nereda.

“Poduzimaju se sve mjere kako bi se zajamčio kontinuitet države i zaštitila država”, rekao je Joseph. Pucnjevi su se mogli čuti u cijelom glavnom gradu. U Port-au-Princeu nasilje se pojačalo, a policija se borila s bandama kako bi uspostavila kontrolu.

Nasilje je potaknuto porastom siromaštva i političkom nestabilnošću. Moise se suočio sa žestokim prosvjedima otkako je 2017. godine stupio na dužnost predsjednika, a oporba ga je ove godine optužila da nastoji uspostaviti diktaturu time što nastoji produljiti mandat i postaje sve autoritarniji – optužbe koje je nijekao. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari