Pratite nas

Politika

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević: Na HOS ne damo, jer HOS je naš ponos.

Objavljeno

na

Na  postupanje  policije  na  rijeci Neretvi  u vrijeme  Maratona lađa prilikom čega su ‘oteli’  zastavu HOS-a,  a člana predsjedništva HSP-a  Ivicu Vladavu prekršajno prijavili., regiralo je vodstvo HSP-a, priopćenjem koje potpisuje  predsjednik   HSP-a Karlo Starčević, a koje u nastavku objavljujemo u cijelosti:

Besramno ponašanje Plenkovićeve i Božinovićeve policije prelazi sve granice uljuđenog i demokratskog ponašanja u samostalnoj hrvatskoj državi. Jučerašnje „milicijsko“ postupanje na Neretvi i otimanje zastave regularnih hrvatskih postrojbi iz Domovinskog rata – ZASTAVE HOS-a je kap koja je prelila čašu.

Zaplijeniti zastavu najhrabrije hrvatske potrojbe iz Domovinskog rata je čin za koji ne postoje riječi i načini za opisati. Postavljamo pitanje i Plenkoviću i Božinoviću. Zašto niste u studenom 1991. godine došli na Sajmište u Vukovaru, Srđ iznad Dubrovnika ili Škabrnju i oteli zastavu Hrvatskoh obrambenih snaga – HOS-a, ako vam smeta njihovo znakovlje?

Očito je potrebno naglasiti da se radi o legalnoj postrojbi Hrvatske vojske i to jednoj od najboljih koja je zaslužna da možete slobodno hodati Hrvatskom. Gdje su bili Plenković i Božinović dok je HOS branio državu u kojoj ti ljudi udobno žive i rade?

Također podsjećamo gospodu iz Vlade Republike Hrvatske da se stijeg Hrvatskih obrambenih snaga – HOS-a ponosno vijorio u postroju povijesnih postrojbi tijekom mimohoda Hrvatske vojske u Zagrebu 2015. godine u Zagrebu. Ako se netko ne sjeća, premijer je tada bio Zoran Milanović.

Politika koja se trenutno provodi nastavak je Sanaderove, Jadrankine i Karamarkove domoljubne politike preko Plenkovića i Božinovića koji hoće i žele do kraja slomiti kralježnicu hrvatskog naroda i od njih napraviti kmetove, europske sluge i briselske konjušare.

Politika je je to koja je vrlo dobro poznata iz vremena Ive Sanadera, premijera koji je najviše pridonio lomljenju nacionalnoga i hrvatskoga bića u korist briselskoga i jugoslavenskog. Politika je to koja je uzrok sveopće moralne i materijalne devastacije Hrvatske i Hrvata te je glavni razlog masovnog egzodusa iz Hrvatske. Zbog vas je Hrvatskom zavladala DEPRESIJA

Svako jačanje HDZ-a na političkoj sceni rezultira procesuiranjem, isljeđivanjem, izručivanjem i osuđivanjem brojnih čestitih Hrvata. Dužni smo pitati svakog člana HDZ-a: je to vaša stara državotvorna stranka, je li to i vaša izdajnička politika? Doista ako jest, sada znamo na čemu je hrvatski narod ali ako nije, pitamo vas za koga ste glasovali, što vas veže u toj stranci i dokle ćete takvu politiku podržavati. Ovo je SRAMOTA za sve one koji su HDZ-u dali svoj glas a posebno za njihove članove.

Stoga pozivamo sve Hrvate neovisno od kuda dolazili, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine ili dijaspore da ustanu i odupru se ovoj i ovakvoj politici. Vrijeme je da im se jednom za vijeke kaže DOSTA. Gdje nam je građanska hrabrost, gdje nam je hrvatski ponos?

Pozivamo hrvatsku Policiju prije nego ponovno postane JUGOMILICIJA, da u ovakvim slučajevima odbije besramne i izdajničke zapovijedi nadređenih. Sjetite se iz čega ste proizišli i tko vas plaća. Plenković sigurno ne. Vi ste na grbači hrvatskog poreznog obveznika na kojem trenirate strogoću i provodite zakon. Doista imate beskrajno posla u državi koja je ogrezla u kriminalu a bavite se HOS-om, najvećim ponosom Domovinskog rata.

Na HOS ne damo, jer HOS je naš ponos, stoji u priopćenju HSP-a

“Jake snage MUP-a” zaplijenile zastavu HOS-a u Metkoviću

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Plenković: Ja bih volio da oporba bude toliko bezobrazna i bahata pa da se usudi ne glasati o Konvenciji

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković komentirao je raspravu koja se u javnosti događa oko ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Radimo na finalizaciji interpretativne izjave, doći će na sjednicu Vlade, želimo usuglasiti sadržaj s partnerima, želio bih postići što širi konsenzus o dokumentu koji ima za cilj sprečavanje nasilja nad ženama i u obitelji i otkloniti strahove onih koji u vezi tog teksta vide neke opasnosti”, rekao je Plenković.

Istaknuo je da je ono što se trenutno događa u javnom prostoru svojevrsni pokušaj da se diskreditira sadržaj Konvencije. “Moja Vlada će napraviti ono što SDP-ova nije napravila”, rekao je Plenković.

“Vlada će ratifikaciju pripremiti i poslati u Sabor, nakon toga slijedi rasprava. Mislim da je to dobro da se o tome u Saboru sadržajnije raspravi. Ja tu ne vidim nikakve skrivene namjere. Ne vidim nikakvu promjenu u kontuinuitetu hrvatske politike svih opcija u pogledu Konvencije”, rekao je Plenković.

Komentirao je i najave SDP-a da u slučaju popratne izjave neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije. “Ja bih volio da oporba bude toliko bezobrazna i bahata pa da se usudi ne glasati o Konvenciji, to bi govorilo da je cijeli ovaj pokušaj bio politikanstvo”, rekao je Plenković i obrazložio svoju izjavu.

“Volio bih zato što netko, tko je imao prigodu ratificirati, sad na neviđeno prijeti da neće biti za. Kakav kredibilitet mogu imati?”, upitao je Plenković.

“Zašto bih ja kao premijer, kao predsjednik HDZ-a dopustio da to bude tema jednog političkog spektra? Ne dam! To je tema svih građana”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Ljubić povodom obljetnice Washingtonskog sporazuma upozorio na položaj Hrvata u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Božo Ljubić podsjetio je u utorak u Saboru na 23. obljetnicu Washingtonskog sporazuma kojim je zaustavljen rat između Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini (BiH) i stvorena Federacija BiH, upozorivši pritom na današnji položaj Hrvata u BiH.

Sporazum koji je potpisan predviđao je, između ostalog, stvaranje konfederacije Hrvatske s Federacijom BiH, no Deytonskim sporazumom to je odbačeno, kazao je Ljubić nakon stanke.

Podsjetio je i na promjene izbornog zakona 2002. kojim su, kako je kazao, instrumenti zaštite kolektivnih prava Hrvata u BiH eliminirani. “Posljedice su to što danas Hrvati nisu u stanju birati legitimne predstavnike u institucije koje su predviđene za zastupanje naroda”, kazao je Ljubić, ukazavši na nužnost izmjene izbornog zakona u BiH.

Hrvatski sabor mjesecima raspravlja o stankama, simbolima iz Drugog svjetskog rata i svjetonazorskim pitanjima, a “nestaje nam narod u susjednoj državi”, upozorio je.

(Hina)

18. ožujka 1994. godine potpisan Washingtonski sporazum i dogovorene županije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati