Connect with us

Predsjednik KD „Napredak“ Franjo Topić šokirao javnost: “Dario Kordić je ubojica”

Published

on

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Franjo Topić šokirao je javnost  pridruživši se orkestriranim napadima probošnjačkih i projugoslavenskih krugova na Darija Kordića.

franjo_topic

Unatoč činjenici što Dariju Kordiću, kao naviše pozicioniranom hrvatskom političaru iz središnje Bosne, nije dokazana osobna niti zapovjedna odgovornost, nego je na temelju lažnog iskaza osuđen na 25-godišnju zatvorsku kaznu, za predsjednika sarajevskog Napredka Topića, Dario Kordić je ubojica.

“Niko nema pravo ubijati u ime vjere i pozivati se na vjeru kao opradavanje za rat, pa tako ni Dario Kordić”, kazao je za sarajevsku novinsku agenciju Patria Franjo Topić, solidarizirajući se tako sa onim skupinama i pojedincima koji i unatoč činjenici što Kordiću nije dokazana  nikakva odgovornost za zločine i dalje ustrajavaju na njegovom sotoniziranju.

Topić je također kazao kako se Kordić može zahvaliti Bogu ako mu je vjera pomogla da lakše „preveziđe neke periode u životu“.

Još je bolje ako se pokajao za ono što je činio, to je čak i poželjno. ali se niko na Boga ne smije pozivati za ubijanje i za ratovanje. Vjera se od takvih ljudi, kaže, strogo ograđuje. Na to je bezbroj puta ukazivao i Ivan Pavao II, pa čak i dok je boravio u Sarajevu – rekao je Topić za Patriu.

Topiću nije stalo do istine, nego do političkih kvalifikacija

Komentirajući Topićevu izjavu analitičari naglašavaju kako je riječ o sasvim očekivanom postupku ovog kontroverznog svećenika koji ima razgranate poslove u Sarajevu i Zagrebu, kao i iznimno dobre veze s većinom bošnjačkih političara, te Stjepanom Mesićem, Ivom Josipovićem, Milanom Bandićem, itd.

-Pater Topić iznimno dobro pazi da se ne zamjeri  netransparentnim i transparentnim političkim moćnicima i ne ugrozi svoje poslovno carsto u Sarajevu, Zagrebu i drugim mjestima. Stoga on ne insistira na istini, nego na isplativim dnevnopolitičkim kvalifikacijama – kazao nam je Ilija Zovko.

Sudeći prema dostupnim izvorima, Topića se poslovno povezuje i sa bivšim kadrovima sarajevskog Centra državne sigurnosti koji su tijekom devedesetih postali okosnica bošnjačke Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID), koji su imali određenu ulogu u prikrivanju istine vezano za zločin u Ahmićima.

MJ

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari