Connect with us

Politički rentgen

Predsjednik Milanović- međunarodni hodajući skandal!

Objavljeno

-

Ako još radikalnije zagrebemo ispod površine te psihogene patologije, nameće se otvoreno pitanje? Je li Milanović samo svojeglavi egomanijak pod utjecajem bombona „505“ sa crtom, ili on povlači poteze za nečiji tuđi račun kao ustoličeni rušitelj legitimno izabrane Vlade Republike Hrvatske? Kada će konačno ustavno pravni stručnjaci otvoriti pitanje………

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 

Apsolutno nitko, baš nikada nije tako sramotio Hrvatsku u međunarodnim krugovima, kako to iz dana u dan čini vladar s Pantovčaka, koji me sve više i više svojim potezima podsjeća na Jokera iz kanalizacije Batmenovog Gotham citya. Dok je ogromna većina državnika cijelog svijeta u dosad neviđenom zajedništvu još od Drugog svjetskog rata stala na pravu stranu povijesti osuđujući zločinačku, genocidnu i nacističku agresiju Rusije na Ukrajinu, predsjednik Republike Hrvatske Milanović, koji je ujedno vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske, nije pozvan ni na jedan makar i onaj najmarginalniji sastanak političara, koji danonoćno donose važne odluke o budućnosti čovječanstva.

Njegovo ime i prezime mokrom krpom je izbrisano iz svih međunarodnih diplomatskih protokola. Ako je netko makar i u ludim snovima pomislio da će krvoločna agresija Rusije protiv miroljubivog i slobodoljubivog ukrajinskog naroda donijeti kakvo takvo primirje u ratu Pantovčaka protiv Banskih dvora i nužnu kohabitaciju u situaciji kada rat kuca na vrata Hrvatske i Bosne i Hercegovine , grdno se prevario? Joker s Pantovčaka povukao je nove hazarderske i rušilačke poteze!

Nakon pada drona od šest tona na metropolu, koji je sam po sebi potencijalno smrtonosan i bez tempirane bombe u svojoj utrobi, predsjedniku Zoranu Milanoviću se, po svemu sudeći, nisu svidjele aktivnosti Andreja Plenkovića u nastojanju osigurati savezničko čuvanja hrvatskog neba i hrvatskih granica. Milanoviću je odavno pao mrak na oči još zbog Plenkovićevog posjeta američkom nosaču zrakoplova „Harry Truman“, a pravi slom živaca od jala i ljubomore doživio je zbog Plenkovićeve posjete francuskom nosaču zrakoplova “Charles de Gaulle”. Kada tome pridodamo uspješno završenu priču o kupovini Rafalea i Bradleya, kristalno je jasno zbog čega je vrhovni zapovjednik s Pantovčaka dobio napad delirijum tremensa? Ovdje imamo sliku i priliku dva političara! Državnika koji sasvim logično u zadatim okolnostima povlači poteze u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, a s druge strane, oporbenog uličara, koji svaki hrvatski uspjeh želi rušilački pretvoriti u poraz, ne libeći se pri tom kršiti Ustav i zakone Republike Hrvatske.

„U kontekstu planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom, provedena je zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih aviona Rafale s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”, pri čemu su hrvatski MIG-ovi 21 i francuski Rafalei letjeli u zračnom prostoru iznad Istre, Kvarnera, Like i Korduna, te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. Hrvatski i francuski piloti preletjeli su i iznad Zagreba“.

Za Jokera s Pantovčaka to je ipak bilo previše, osobito kada je doznao za razgovor Andreja Plenkovića s državnim tajnikom SAD-a Antonyjem Blinkenom, u kojemu je dogovoreno da u Hrvatsku radi zaštite našeg neba stižu dva američka borbena zrakoplova F-16. Nakon što je pressicu održao premijer Andrej Plenković, Milanović je iznenada odlučio izdati novu zapovijed.

Zapovijedio je najstrožu zabranu preleta vojnih aviona nad svim gradovima u Hrvatskoj.
Milanović je dao zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju, kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj! Rezolutno je zapovijedio da se „odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba“.

Na pomolu je nova međunarodna blamaža Zorana Milanovića u stilu one s „Lex Perković“, koja je tipičan primjer etičke veleizdaje nacionalnih interesa Republike Hrvatske! Milanovićeva poruka Plenkoviću je više nego jasna! Možeš nabaviti Rafaele, možeš osigurati F-16, ali što ti to vrijedi kada ću im ja zabraniti letjeti! Nije li nacionalna veleizdaja protu ustavno zabraniti našim saveznicima iz SAD-a i NATO-a čuvati nebo Hrvatske kao ravnopravne članice euro atlantskih saveza, pogotovo u ovom presudnom času kada su svi kao jedan osudili zločinačku agresiju Rusije na Ukrajinu, koja ozbiljno kuca na Vrata Europe i Svijeta? Koga mogu uznemiriti zajedničke i usklađene politike NATO-a, SAD-a i Hrvatske, ako ne one koji Hrvatsku nisu nikada voljeli i željeli? Milanović se danas vucara po nekim vukojebinama, jer ga nitko u svijetu ne želi vidjeti, troši novac hrvatskih poreznih obveznika, pa glumatajući najvećeg branitelja i domoljuba dijeli šakom i kapom vojna odličja suspektnim tipovima. Obilazi Špičkovine i Bukovine, jer u svijetu je proglašen personom non grata! Milanović, čini se, stvara paralelnu liniju zapovijedanja u Hrvatskoj vojsci, u koju je unio nemir i razdor, umjesto domoljubnog zajedništva i rasta obrambenih sposobnosti.
Ako još radikalnije zagrebemo ispod površine te psihogene patologije, nameće se otvoreno pitanje? Je li Milanović samo svojeglavi egomanijak pod utjecajem bombona „505“ sa crtom, ili on povlači poteze za nečiji tuđi račun kao ustoličeni rušitelj legitimno izabrane Vlade Republike Hrvatske? Kada će konačno ustavno pravni stručnjaci otvoriti pitanje Milanovićevog kršenja Ustava Republike Hrvatske propitkujući njegove zapovijedi, na koje u stanju mira apsolutno nema ustavno pravo?

Kada će konačno opoziv predsjednika biti na stolu, kao predmet ozbiljnog razmatranja? Ili, još je bolje pitanje, što bi se dogodilo s premijerom Plenkovićem da je povukao makar jedan sličan rušiteljski potez protivan nacionalnim interesima Republike Hrvatske?

Dok završavam ovaj tekst gledajući kroz prozor ranojutarnji usnuli Jarun, osluhnem i kao da čujem borben zrakoplov iznad Zagreba. Uopće nisam uznemiren! Naprotiv, ponosan sam ako se netko brine za sigurnost hrvatskog zračnog prostora, unatoč suludoj zapovijedi s Pantovčaka? Nadam se da isto misle svi razumni ljudi u Hrvatskoj?

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari