Pratite nas

Vijesti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Bosni i Hercegovini

Objavljeno

na

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će Livno, Široki Brijeg i Mostar, u utorak i srijedu, 5. i 6. rujna 2017. godine. U pratnji predsjednika Vlade bit će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti razgovarat će o razvojnim, infrastrukturnim, gospodarskim i kulturnim projektima koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske.

U utorak, 5. rujna, u 14.00 sati, u Livnu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s načelnikom Općine Livno Lukom Čelanom (Zgrada Općine Livno, Trg branitelja Livna).

U 14.30 sati, predsjednik Vlade posjetit će Srednju strukovnu školu Silvije Strahimir Kranjčević te obići izvedene radove koje je sufinancirala Vlada Republike Hrvatske (Dinarina 2).

U 16.35 sati, u Širokom Brijegu, predsjednik Vlade posjetit će Franjevački samostan i obići Franjevačku galeriju, koja posjeduje preko 1500 umjetnina, od slika starih majstora, preko klasika i majstora hrvatske moderne do suvremenih slika i skulptura (Kardinala Alojzija Stepinca 14).

U 17.10 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s gradonačelnikom Grada Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

U 18.00 sati, u Mostaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočit će otvorenju pučke kuhinje fra Didaka Buntića, u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti, a potom će u 19.00 sati istim povodom sudjelovati na svečanoj akademiji.

U srijedu, 6. rujna, u 9.00 sati, u Mostaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Hrvatski dokumentacijski memorijalni centar Domovinskog rata, koji je utemeljen u kolovozu 2013. kao znanstvena ustanova, specijalizirani arhiv, sa zadaćom prikupljanja, sređivanja, čuvanja te stručnog i znanstvenog istraživanja i publiciranja gradiva iz Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini (Kneza Domagoja b.b.)

U 9.30 sati, predsjednik Vlade obići će Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar (Kralja Tvrtka bb).

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićen mladić koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić

Objavljeno

na

Objavio

Uhićen je mladić koji je na kip Franje Tuđmana nacrtao grafit, javlja policija.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je na Tuđmanov kip nacrtao srp i čekić.

U srijedu je zagrebačka policija objavila fotografije mladića te pozvala one koji imaju neka saznanja da im dojave o kome se radi. Policija je priopćila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom “zahvaljujući suradnji s građanima” nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na policijskoj mrežnoj stranici.

“Sumnja se da je 5. siječnja 2019. godine oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika “Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik” nacrtao grafit i otišao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno je izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćeno je iz policije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Gjenero i Pavelić: Predsjednica je napravila niz dobrih stvari…

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Z1 televizije gostovali su politički analitičar Davor Gjenero i glavni urednik hrvatske danas Neven Pavelić.

Teme su bile aktualna politička situacija, propala nabavka borbenih zrakoplova, odgovornosti i mogućnosti kod dogovaranja novih; Predsjednica RH, učinci za mandata (kritika depopulacije, Vlade, odnos s Blokiranima), ankete i kandidati za njeno mjesto; Penavine kritike i političke perspektive….

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari