Predsjedništvo BiH imenovalo Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

0

Predsjedništvo BiH je na izvanrednoj sjednici donijelo odluku o imenovanju Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluka o imenovanju će biti dostavljena Povjerenstvu za pripremu izbora Vijeća ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u dalju proceduru.

Denis Zvizdić, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA), je rođen 1964. godine u Sarajevu. Doktor je tehničkih znanosti (arhitektura i urbanizam) i izvanredni je profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta  u Sarajevu.

Obavljao je funkcije premijera Županije Sarajevo, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović potvrdio je ranije za Anadolu Agency (AA) kako će se, ukoliko Predsjedništvo BiH dostavi odluku, potvrđivanje Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH naći na dnevnom redu sjednice tog doma, u srijedu, 11. veljače.

facebook komentari