Connect with us

Hrvatska

Predstavljanje knjige ‘Apokaliptični dani’ i pokop žrtava iz drugog svjetskog rata

Objavljeno

-

[su_heading size=”21″]U Čitluku će se u nedjelju, 17. kolovoza, održati predstavljanje knjige fra Janka Bubala »Apokaliptični dani«.[/su_heading]

apokalipticni.daniNakladnici ove knjige su Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, Gradsko kulturno središte Vrgorac i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku. O knjizi će govoriti povjesničar Tomislav Đonlić i predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić, a u glazbeno-recitatorskom dijelu programa nastupit će Frama Čitluk. Predstavljanje će se održati u crkvi Krista Kralja u Čitluku, iza večernje svete mise koja započinje u 19.00.

Dotičnoga tjedna u Čitluku će biti pokopane i 4 žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća koje su pronađene u nedavnim iskapanjima što ih je provelo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk. Pokop će se održati u srijedu, 20. kolovoza. Najprije će u crkvi Krista Kralja u Čitluku biti služena sveta misa zadušnica za ove žrtve u 18.00 koju će predvoditi generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić.

Nakon toga će pogrebna povorka krenuti od crkve ulicom kralja Tomislava do južnog ulaza u groblje Podadvor.

noname

Općinsko vijeće Čitluk je u prosincu 2011. utemeljilo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća koje je do sada provelo četiri ekshumacije i pronašlo posmrtne ostatke 4 žrtve. Iz Povjerenstva pozivaju sve Brotnjake, ali i sve ostale koji mogu i žele, da se u srijedu pridruže molitvi za ove žrtve te da sudjeluju u njihovu ispraćaju i dostojnom pokopu.

 (Ivana Karačić) /kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari