Pratite nas

Događaji

Predstavljena građanska inicijativa ‘HRVATSKI BEDEM’

Objavljeno

na

Iznimno mi je zadovoljstvo boriti se za zaštitu suvereniteta naše domovine zajedno sa generalom Željko Sačić i Marijanom Pavličekom, kazao je Hrvoje Zekanović u uvodu.

Hrvatska država i hrvatski narod se danas suočava sa dosad najozbiljnijom prijetnjom nacionalnoj sigurnosti od završetka Domovinskog rata, a radi se o tzv. migrantskoj krizi. Smatramo da državne institucije ne poduzimaju sve nužne mjere za zaštitu naših nacionalnih interesa.

Građanska inicijativa Hrvatski bedem je osnovana za zaštitu identiteta, tradicije, kulture, vjere, običaja hrvatskog naroda jer smatramo da ovakvo ne činjenje institucija direktno ugrožava ove vrijednosti. Pozivajući se na temeljno i univerzalno ljudsko pravo svakog čovjeka i naroda – pravo na samozaštitu vlastitih života i naših temeljnih ustavnih vrjednota te na naše ustavno pravo na zaštitu državnog područja mi slobodni građani Republike Hrvatske, se udružujemo dragovoljno u građansku inicijativu Hrvatski bedem.

Hrvatski bedem je nadstranačka građanska inicijativa sastavljena od hrvatskih građana koji su zabrinuti za sadašnjost i budućnost naše države Hrvatske i hrvatskog naroda. Smatramo da postoji opasnost da će se prostor Republike Hrvatske na ovaj način biti pretvoren u najveći europski hot spot. Također postoji bojazan da migrantska može pojačano ugrožavati suverenitet Republike Hrvatske zbog namjere aktualne hrvatske Vlade da se prihvati tzv. Marakeški sporazum.

Smatramo da Marakeški sporazum opasno i nepovratno otvara vrata programiranog migrantskog kaosa u čitavom svijetu pa tako i u Republici Hrvatskoj kroz zanemarivanje postojanja i važnosti državnih nacionalnih granica i izjednačavanjem legalnih regularnih i ilegalnih neregularnih migracija. Potpuno je neshvatljivo da aktualna hrvatska Vlada ignorira činjenicu da su od tog Sporazuma već sada odustale mnoge države na čelu s SAD-om i Australijom, navodi se u predstavci.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Kravat pukovnija na Tijelovskoj procesiji u središtu Zagreba

Objavljeno

na

Objavio

Kravat pukovnija u četvrtak tradicionalno predvodi Tijelovsku procesiju u središtu Zagreba, koja započnje ispred Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u 20 sati.

Postrojavanje Kravat pukovnije bit će u 18,45 sati ispred Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, a potom će uslijediti sv. misa u 19 sati koju će predslavi apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić.

Nakon mise u 20 sati od Bazilike kreće Tijelovska procesija, u kojoj, uz svećenike i vjernike sudjeluju Čuvari Kristova groba Bazilike Srca Isusova, počasna satnija Kravat pukovnije s tri konjanika, počasna vatrogasna postrojba vatrogasne zajednice grada Zagreba, puhački orkestar ZET-a te pjevački zborovi Bazilike, objavljeno je na internetskim stranicama Bazilike.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Hrvatski sabor odao počast Stjepanu Radiću i lipanjskim žrtvama

Objavljeno

na

Objavio

Na fotografiji grob Stjepana Radića. foto HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatski sabor je u srijedu u prigodi Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve minutom šutnje odao počast žrtvama atentata počinjenog u beogradskoj Skupštini 20. lipnja 1928. godine: Stjepanu Radiću, Pavlu Radiću, Đuri Basaričeku, Ivanu Pernaru i Ivanu Granđi.

Hrvatski sabor donio je 2015. godine Odluku da se 20. lipnja proglasi Danom sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.

U povodu Dana sjećanja potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora Željko Reiner položio je vijenac i zapalio svijeću na njihovu grobu na zagrebačkom groblju Mirogoj, priopćeno je iz Sabora.

“Stjepan Radić je još tijekom života postao jednom od najuglednijih osoba na hrvatskoj političkoj sceni, beskompromisno promičući demokratske i republikanske ideje”, rekao je Reiner.

Istaknuo je da je Radić ostavio duboki trag u hrvatskom političkom životu svojim naukom utemeljenim na načelima slobode, društvene pravice i demokratičnosti kojima je aktivno djelovao na buđenje i osvješćivanje hrvatskoga identiteta.

“Hrvatski je narod prošao trnoviti put od ideje do života u slobodi u svojoj neovisnoj državi. Ovo je prigoda da sadašnjim i budućim generacijama ukažemo na prijelomne točke u povijesti koje su odredile političku budućnost Hrvatske”, rekao je Reiner.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari