Connect with us

Vijesti

Predstavljen katalog ‘Neodoljiva Hrvatska’ – najveći hrvatski i možda i svjetski katalog

Objavljeno

-

Najveći hrvatski katalog “Neodoljiva Hrvatska”, koji dimenzijama od 1,4 metra širine, 1,7 metara visine i 70 kilograma težine te s 378 stranica kandidira i za najveći u svijetu u Guinessovoj Knjizi rekorda, predstavljen je večeras u Zagrebu.

[dropcap]K[/dropcap]atalog je plod trogodišnjeg rada 50-ak multidisciplinarnih stručnjaka i drugih suradnika diljem Hrvatske koji su se u njegovoj pripremi i izradi okupili oko autorice i voditeljice tog projekta Sunčane Matić iz Zagreba, vlasnice agencije Lux promocija, koja je na današnjem predstavljanju u Hotelu Westin naglasila da je cilj svega promocija hrvatskih ljepota.

S obzirom na sve što se katalogom željelo obuhvatiti to je, kako je kazala, bio veliki poduhvat u svakom smislu, te je odlučila prijaviti ga za Guniessovu Knigu rekorda o čemu će odluku, prihvaćanju ili ne, dobiti vjerojatno za nekoliko mjeseci jer je takva procedura. Neodoljiva-Hrvatska

Katalog “Neodoljiva Hrvatska” predstavlja sve najvažnije hrvatske atrakcije, povijesnu i kulturnu baštinu, brojne prirodne ljepote, tradiciju, običaje, ljude, gospodarstvo, sportske uspjehe te posebno turističku ponudu i njene specijalne oblike, što sve može biti itekako zanimljivo domaćoj i međunarodnoj javnosti, pogotovo ako se koristi ciljano, u turističkoj i svoj drugoj promociji Hrvatske, kaže Matić.

Ističe i da je katalog stopostotni hrvatski proizvod, razvijen i odrađen u Hrvatskoj, a osim impozantnim formatom odlikuje se i kvalitetnim sadržajem (teksta, fotografija i drugih priloga), kao i tiskom u najmodernijim tehnikama.

S te strane, katalog je i veliki tehnološki poduhvat domaćih tiskara jer je odrađen fuzijom tiskara FED i Offset NP GTO, čiji su predstavnici na predstavljanju naglasili da su u dugotrajnom i zahtjevnom procesu obrade i dorade koristili najnovije napredne digitalne tehnologije za tisak, kao i stotine kvadratnih metara papira.

Time se, kako smatraju, promovira i hrvatska tiskarsko-izdavačka industrija koja i unatoč kriznim vremenima može biti itekako tržišno konkurentna i odraditi najzahtjevnije poslove i ideje.

Tisak je zbog kandidature za Guninessovu Knjigu rekorda (GWR) i kako bi zadovoljili najviše međunarodne standarde i GWR uvjete nadgledao i stručnjak s Grafičkog fakulteta u Zagrebu.

Ušao katalog u tu Knjigu ili ne, Matić je najavila njegov dalji put odnosno početak predstavljanja u Hrvatskoj kroz šetnje muzejima Hrvatskog zagorja, a zanimanje pokazuju i druge muzejske institucije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas