Connect with us

Šport

Predstavljeni novi dresovi hrvatske nogometne reprezentacije

Objavljeno

-

Hrvatski nogometni savez (HNS) sa svojim je tehničkim partnerom Nikeom u ponedjeljak predstavio nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije koje će “vatreni” nositi na skorašnjem EURU u Njemačkoj te predstojećem kvalifikacijskom ciklusu.

Dresovi su predstavljeni na posebno organiziranom događaju u Zagrebu na kojem su reprezentativce pozdravile stotine vjernih navijača.

‘Na upečatljivom prvom dresu, kultni crveni i bijeli kvadrati postali su najveći do sada, nudeći hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i na terenu. Unutarnja strana ovratnika otkriva pak logotip Obitelj/Family koji još više odražava jedinstvo među Vatrenima, a vanjski rebrasti dio dodaje još izraženiji moderni stil.

Nadahnut starom slavom, pričuvni dres donosi moderan začin klasičnom stilu kako bi podsjetio igrače i navijače da nastave sanjati velike snove. Ukošeni kvadrati na novom dresu još jednom odaju priznanje herojima sa Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, a plava boja istog odgovara tonovima boja na grbu i zastavi Republike Hrvatske. Naravno, logo Obitelj/Family ni u ovom slučaju nije izostao na unutarnjoj strani ovratnika, kao podsjetnik na veliku hrvatsku vatrenu nogometnu obitelj.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije opet je korištena Nikejeva napredna Dri-FIT ADV tehnologija, a njihov prozračni materijal, izrađen od recikliranih plastičnih boca, sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela i omogućuje igračima da ispod dresa ostanu suhi od prve do zadnje minute’, stoji u HNS-ovu priopćenju.

‘Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta odjenuti hrvatski dres, ali uvijek se iznova obradujem novoj garnituri koja slijedi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bijele kvadrate i moram priznati da mi se iznimno sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo. Također, dopada mi se atraktivan dizajn pričuvnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim nogometašima, pa tako i meni’, rekao je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, kojemu je ovo deveti set dresova otkad je prvi put zaigrao za reprezentaciju.

‘Naravno da smo odlučni u viziji da prvi hrvatski dres mora biti u bojama naše šahovnice, a sviđa mi se što je Nike kreirao jedan novi, hrabar i maštovit dizajn tog prepoznatljivog uzorka, s nikad većim crveno-bijelim kvadratima. Dres uistinu izgleda moćno i snažno, baš kao i naša reprezentacija na terenu. Istovremeno, siguran sam da će i drugi dres biti vrlo popularan među navijačima jer podsjeća na legendarnu 1998. godinu. Dresovi ‘vatrenih’ uvijek u sebi nose snagu hrvatskog identiteta i tradicionalnu šahovnicu koja u svakom igraču i navijaču iznova budi izražen nacionalni ponos’, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. (Hina/K)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari