Connect with us

Gospodarstvo

Predstavnici MOL-a podnijeli ostavke u Upravi Ine

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su danas ostavke, izvijestio je MOL u petak.

“Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022., unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezane uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza”, kaže se u MOL-ovom priopćenju.

O ostavci MOL-ova dvojca u Upravi izvijestila je i Ina.

Horváth i Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine.

MOL navodi da su obojica bili “zgroženi” otkrićima oko slučaja Škugor, te su “unatoč potpunoj neupletenosti u taj slučaj pokazali osobnu zapovjednu odgovornost za cjelokupno Inino poslovanje podnošenjem ostavki na svoje funkcije”.

Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije, zaključuje se u priopćenju.

Upravu uz Horváth i Simolu čine predsjednik u ostavci Sándor Fasimon te hrvatski članovi Niko Dalić, Darko Markotić i Barbara Dorić.

Fasimon je ostavku dao prošli tjedan.

Hrvatska vlada istaknula je da nakon otkrića afere prodaje Ininog plina ispod cijene i gubitka većeg od milijarde kuna, očekuje ostavku kompletne Inine uprave i preispitivanje upravljanja kompanijom. (Hina/K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari