Pratite nas

Nebuloze

Pregledajte Pupovčev bilten (Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016-oj)

Objavljeno

na

SNV-ova lista za odstrijel, odnosno njena pojačana verzija 2017., koja ima Milorada Pupovca za izdavača, upravao je ugladala svjetlo dana i sumrak razuma.

Listu prozvanih, nazvanu “SNV Bulletin #10”, financiraju Europska Unija, Vlada Republike Hrvatske i Grad Zagreb, tj. svi koji raspolažu s novcem Hrvata, istih onih koji su u njoj na sve moguće načine optuženi kao ustaše, fašisti, mrzitelji, zločinci i još kojekako, od Predsjednice Hrvatske do zadnjeg anonimnog komentatora na facebooku.

Govoreći praktično s pozicije konstitutivnog naroda, Pupovčev bilten čas izgleda kao da govori “u obranu” srpske manjine u Hrvatskoj, a čas opet u “obranu” države Srbije. Pupovac očito nema namjeru prikrivati svoje težnje da srpska manjina u Hrvatskoj opet zaigra ulogu srpske ekspoziture, kakva je bila za stare Jugoslavije, u vrijeme Drugog svjetskog rata, u vrijeme Titove Jugoslavije u za vrijeme Domovinskog rata, što je Hrvatsku koštalo stotine tisuća života a srpsku manjinu svelo na svega 4% hrvatske populacije. Sada valjda i te zadnje srpske ostatke u Hrvatskoj želi gurnuti u obračun do zadnjeg Srbina.

Ipak, Pupovca treba gledati kao Srbina koji zastupa najbolje srpske interese, onako kako ih on vidi, a ne kao Srbina koji bi trebao zastupati hrvatske interese.

Ako njegovi planovi uspiju, znade se kako će proći branitelji koje naziva ratnim zločincima i svi mi drugi koje proglašava neprijateljima.

Zato se treba koncentrirati na rad onih Hrvata u Hrvatskoj, bez kojih bi Pupovac bio nitko i ništa i koji tako i Srbe u Hrvatskoj i Hrvate guraju u abbys, jer ne zaboravite, 4% Srba i 4% Hrvata, mogu svima drugima u Hrvatskoj ponovo donijeti zlo, kakvo smo u Hrvatskoj toliko puta osjetili tokom posljednjih 100 godina.

Tko financira Pupovčevu rabotu

Treba pogledati tko financira ovu Pupovčevu rabotu: EU, Republika Hrvatska i Grad Zagreb. Toga nema na ovom svijetu, da jedna država financira ljude koji ju ruše, one koji rade na tome da se Hrvatsku izbaci sa svjetskog i europskog prvenstva u nogometu, one koji State Departmentu šalju informacije na osnvu kojih će osuditi Hrvatsku i one koji u Hrvatskoj izdaju ovakve liste imena za odstrijel.

Pupovac se nalazi u vladajućoj koaliciji već dugo vremena; ranije u SDP–ovoj a sada HDZ–ovoj. Je li to službeni stav hrvatske vlade, kad jedan od partnera donosi ovakav službeni dokument, napumpan “dokazima” da se Hrvatska pretvorila u fašističku državu, od vrha do dna?

Pogledajte srpske rekacije na objavu ove liste pa ćete vidjeti da im ne samo dolazi kao naručena, nego i izgleda kao da je naručena.

Ne dolazi li ovaj bilten kao dokazni materijal na prijetnje izaslanika srpskog premijera Vučića na božićnom domjeniku SNV-a, kad je tamo prisutnima, premijeru Plenkoviću, članovima njegova kabineta i drugim ministrima, pred samo 2 mjeseca, najavio pojačanu aktivnost Srba i srpskih institucija u Hrvatskoj, na ostvarenju misije matične države, koja će ih, nađu li se ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima?

Pitanje nije tko napada Hrvatsku. To znademo. Pitanje je tko ju brani.

Požurite pročitati ovo remek-djelo prije nego što ga hrvatska vlada zabrani i ukloni s interneta (samo šala). Piše Dinko Dedić/ProjektVelebit

Cjeloviti izvještaj pod naslovom ‘Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016.’ možete pogledati ovdje:

.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Izetbegović najavio tužbe protiv svih odgovornih aktera u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Reuters

Interes Bosne i Hercegovine je da se Hrvatska pridržava međunarodnog prava i svojih obveza, a interesi Hrvatske i Srbije ne mogu biti nikakva osnova na kojoj će se temeljiti vanjska politika Bosne i Hercegovine, izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ističući kako će on na tome dosljedno inzistirati, a očekuje kako će to činiti i svaki sljedeći bošnjački član državnog vrha:

“Nikada neću prihvatiti da Bosna i Hercegovina u svojim vanjskopolitičkim odlukama ‘prati’ stajališta Srbije ili Hrvatske ili bilo koje druge države po bilo kojem vanjskopolitičkom pitanju. BiH će svoju vanjsku politiku voditi samostalno i isključivo je bazirati na suverenim interesima i pravima BiH”, kazao je Izetbegović u intervjuu, kojega je u utorak objavio portal Klix, odgovarajući na pitanje o tome zbog čega je intervenirao kada je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nedavno prilikom posjeta Beogradu izjavio kako će BiH svoju politiku prema Kosovu usklađivati s onom koju vodi Srbija.

Istaknuo je kako je drugačiji način razmišljanja ujedno glavni razlog sukoba koje povremeno ima s hrvatskim i srpskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Izetbegović je ipak pojasnio kako se u BiH treba uzeti u obzir i to što o nekim pitanjima misle susjedi, no najbitnija su stajališta Europske unije koja BiH obvezuju sukladno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Poručio je i kako je Hrvatska i Srbija “morati naučiti da odnose s BiH grade na međusobnom uvažavanju, poštivanju i reciprocitetu”.

“Desetljećima koristiti vodne resurse BiH besplatno, zadržavati ogromnu imovinu tvrtki iz BiH 22 godine nakon završetka rata, zatvarati pristup BiH otvorenom moru kršeći prava koja BiH ima prema UN Konvenciji o pravu mora, nijekati presude međunarodnog suda ustanovljenog odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, primati u audijencije presuđene ratne zločince, očekivati da se vanjska politika BiH kreira u glavnim gradovima susjednih zemalja, daleko je to od istinskog uvažavanja i korektnih odnosa spram BiH”, kazao je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanje o mogućim odštetnim zahtjevima logoraša iz BiH prema Hrvatskoj nakon presude Haaškog suda šestorici bivših političkih i vojnih vođa Herceg-Bosne, Izetbegović je ocijenio kako će “žrtve zločina koje su počinili sudionici udruženog zločinačkog pothvata imati priliku tužiti sve odgovorne aktere“, a država BiH u tome ih ima obvezu poduprijeti.

“S Hrvatskom ćemo o svemu otvoreno pričati, direktnije nego dosad. Uvjeren sam da na istini, ma kakva ona bila, možemo izgraditi iskrene i obostrano korisne odnose s Hrvatskom i Hrvatima općenito. Ali preduvjet za to je istinsko poštovanje BiH. Ne treba nama Hrvatska pomagati, kako kaže predsjednica Grabar-Kitarović, da se ’emancipiramo’”, kazao je Izetbegović.

Po njegovu sudu “dostatno će biti” da se hrvatski državni vrh “suoči s istinom o prošlosti, da Hrvatska izvrši povrat imovine tvrtki iz BiH koja je ostala na njenom teritoriju, da plati pravičnu naknadu BiH za korištenje naših vodnih resursa, da prizna pravo BiH na pristup otvorenom moru u skladu s UN-ovom Konvencijom o pravu mora”.

Na taj način, zaključuje Izetbegović, Hrvatska će emancipirati samu sebe umjesto da to nudi BiH.

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

SRAMOTNE SCENE: Slavio uz zastavu ‘Delije Knin’: Ovo je za srpsku Dalmaciju!

Objavljeno

na

Objavio

Crvena zvezda u četvrtak je u Beogradu svladala Koln i tako osigurala prolazak skupine u Europskoj ligi.

Zvezda je tako ostvarila najveći europski uspjeh u posljednjih 25 godina, a jedan od “junaka” bio je vratar Milan Borjan, piše Večernji list

Nažalost, Borjan je nakon utakmice pozirao sa zastavom na kojoj piše “Delije Kinin” i promovirao velikosrpstvo.

Kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovjek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je dio mene! Znam tko sam i odakle dolazim! Knin je uvijek bio zvezdaški grad, a ova pobjeda nad Kolnom bio je za cijelu srpsku Dalmaciju. Vrlo dobro znam koliko ova pobjeda znači našem narodu – ispalio je Milan Borjan za Kurir

Otkrio je i otkud mu zastava na kojoj piše “Delije Knin”. – Tu sam zastavu dobio u Londonu nakon utakmice s Arsenalom. Od tada je nosim sa sobom, a suigrači je obožavaju. Ne možemo izgubiti kada je tu zastava “Delije Knin”.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari