Connect with us

Događaji

Prekinuta emisija – Pernar demonstrativno izletio iz studija

Objavljeno

on

Gost emisije Nedjeljom u dva na petnaestak minuta bio je saborski zastupnik Ivan Pernar. Trebao je govoriti o tome kako priprema saborske istupe, o budućim aktivnostima Živog zida te se osvrnuti na aktualne društvene i političke događaje.

Umjesto toga izvrijeđao je Hrvatsku radioteleviziju i pod izlikom da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje napustio je studio nakon 15 minuta.

Pernar je prethodno gostovao u emisiji prije pet godina. U tih pet godina promijenio se društveni odnos – sad postoji opozicija, rekao je uvodno Pernar.

Prva tema: porezna reforma

Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se velike plaće dižu, a porezni teret prebacuje na najslabije građane. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti – dio je to globalne agende “kontrola nad svakom transakcijom” – to mjera protiv građana. Kad su izbori u pitanje, onda se glasuje za one koji dižu poreze smatra Pernar.

Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća ću podržati, a zakon o poreznoj reformi ću odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, plaće će ostati iste, to je reforma “superhika“, rekao je Pernar.

Tema druga: HDZ

Sada sam bliži SDP-u. HDZ koristi ucjene i pritiske, radi se o jezivoj stranci. Kada su nas zvali da damo podršku Plenkoviću, rekli su da će nas progoniti ako nećemo. Prikazuje nas se kao kriminalce, lopove, rekao je Pernar.

Tema treća: HRT

HRT je partijska televizija, HTV sustavno prikazuje korumpiranost pravosudnog sustava. Dnevnici počinju vijestima o HDZ-u. Nešto što bi se trebalo javnim događajima bavi se jednom strankom. Imam televizor i nikad neću plaćati pretplatu. Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana, rekao je Pernar.

Informativni program je horor film. HTV -ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Zadaća je da se građane drži u iluziji. Većina gledatelja ne zna da je 1948. godine napravljen pokolj Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju, rekao je saborski zastupnik Živog zida.

Kada ga je voditelj emisije Aleksandar Stanković vratio s Izraela na temu HRT-a kako bi odgovori na još poneko pitanje Pernar se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje. No Stanković je bio uporan da objasni što bio on na HRT-u popravio te je Pernar izašao iz studija i prekinuo emisiju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR