Connect with us

Politika

Prekinuta Tomaševića presica nakon što je Pernar postavio pitanje

Objavljeno

-

Foto: slika zaslona

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je nakratko prekinuo redovitu konferenciju za novinare nakon otvaranja doma za starije na Markuševcu, jer mu je na presicu ponovno došao bivši saborski zastupnik Ivan Pernar s kolegama obasipavši ga brojnim pitanjima i optužbama.

Na konferenciji za medije ponovno je došao bivši saborski zastupnik Ivan Pernar koji ga je upitao zašto je sklopio nove ugovore s Petrom Pripuzom iako je rekao da više neće sklapati.

‘Lagali ste građane i oko Jakuševca’, ustvrdio je Pernar na što ga je Tomašević upitao koliko ima apartmana u svom vlasništvu.

“Ja neću ovo dozvoliti, ovakav cirkus od presice neću dozvoliti. Da ja odgovaram, da vi mene prekidate. Da imate performans s bivšim zastupnikom Pernarom koji ima tri apartmana. Tek se sada počeo pojavljivati na konferenciji za medije nakon što smo najavili povećanje paušala za iznajmljivanje koje je sramotno malo – 40 eura u Gradu Zagrebu po krevetu godišnje je porez za iznajmljivača apartmana”, poručio je Tomašević.

Pernar i njegove kolege su gradonačelnika Tomaševića optužili i za visoke cijene smještaja u domu za starije koja se kreće od 500 do 600 eura.

“Ovo su najmanje cijene od svih domova u Hrvatskoj, a za visinu mirovine pitajte Vladu jer tamo nisam vidio da ste upali na presicu Vladi i Andreju Plenkoviću, ali ovdje jeste”, poručio je Tomašević.

Nakon toga u priču se uključio netko tko je ustvrdio da predstavlja građane i tražio je da postavi i pitanje.

‘Ne možemo ovako, ovo je konferencija za medije’, rekao je Tomašević.

Potom se uključio još jedan, koji se predstavio kao Josip Juretić, sa setom od sedam, osam pitanja, tvrdeći da na to ima pravo.

‘Ovo je performas. Ovo ste dogovorili s Pernarom. Neću vam odgovarti na pitanja jer mi ne date odgovoriti’, rekao je Tomašević.

Nakon stanke zbog incidenta s Pernarom, Tomašević je ipak nastavio s konferencijom za novinare.

Pernar je već prije napravio istu stvar kada je 29. kolovoza upao na presicu i ometao gradonačelnika Tomaševića koji je tada otvarao kružni tok na Trešnjevci.

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Dolenec i Korlaet danas su u Markuševcu, u Ulici Štefanovec 170, otvorili novi Dom za starije osobe. Dom zauzima 3960 četvornih metara brutto površine, prostire se na tri etaže te sadrži brojne prateće sadržaje kao i bogato dimenzionirani i hortikulturno uređeni atrij. Ukupna investicija iznosi 8,3 milijuna eura. (H/K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari