Connect with us

Mostar je stolni grad Hrvata

Objavljeno

-

Hrvate se pokušava eliminirati kao politički narod, a Bosnu i Hercegovinu odvesti na političko, ekonomsko i svako drugo dno, izjavio je predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis najavu Željka Komšića da će njegova stranka Demokratska frona istaći kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i za dopredsjednika Republike Srpske.

dragan_covic-Ova nastojanja su plod strategije  Bošnjaka kroz djelovanje DF-a i onih slićnih Komšiću. Dok Srbi i Bošnjaci vode svoju utakmicu, Hrvatima se ponovno želi bošnjačkim glasovima odrediti tko će ih predstavljati u Predsjedništvu BiH. Pokušava ih se eliminirati kao politički narod. Time i Bosnu i hercegovinu vode na dno “ ekonomsko “ “političko”  i  svako drugo, kazao je Čović za HMS.

Podsjetimo, Željko Komšić, kao kandidat SDP-a, u dva je navrata bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što je destabiliziralo Bosnu i Hercegovinu, te narušilo odnose između Hrvata i Bošnjaka.

Nakon što je napustio SDP i osnovao vlastitu stranku Demokratska fronta, koja je po članstvu i podršci birača, kao i SDP, predominanto bošnjačka, Komšić je u prošlotjenoj izjavi Federalnoj televiziji najavio kako je Predsjedništvo DF-a raspravljalo o tome kandidirati Bošnjaka ili Hrvata i jednoglasno odlučilo kako treba istaći kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i dopredsjednika RS iz reda Hrvata. Nije isključio mogućnost da DF za funkciju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kandidira Damira Marijanovića, bivšem ministra obrazovanja Sarajevske županije, za kojeg Komšić “nije siguran kako se izjašanjava” ili sarajevskog akademika Slavku Kukića.

Ne treba se stidjeti činjenice da je Mostar stolni grad Hrvata

[su_pullquote align=”right”]Čović: “Stotine godina ovdje se baštini civilizacija i kultura i nikakav Dayton nije definirao Mostar”[/su_pullquote]

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru u ponedjeljak navečer, u organizaciji Gradskoga odbora HDZ BiH Mostar, održana je svečana akademija na kojoj je obilježena 24. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice BIH (HDZ BiH) u gradu na Neretvi. Nakon intoniranja himne hrvatskoga naroda i minute šutnje za sve bivše članove HDZ BiH i hrvatske branitelje koji su položili svoje živote na oltar domovine nazočnima se obratio Slađan Bevanda, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

04bbb741937a1cbd651e46d06f36dcdc

Dodao je kako stranka danas u Mostaru ima više od 5000 članova, kako Mostar treba stabilnost i kako Mostar ne može biti grad-slučaj. Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović je poručio kako se ne treba stidjeti činjenice da je Mostar stolni grad Hrvata, te kako će jednoga dana u ovome gradu biti smještene sve institucije Hrvata. – Ovdje će biti sve institucije hrvatskog naroda jer većeg i boljeg nemamo – naglasio je Čović. Svečana akademija održana je s posebnim naglaskom na humanitarnu akciju prikupljanja donacija za poplavljena područja u Posavini, odnosno pomoć Hercegovine, Mostara i Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Županijskom odboru HDZ BiH Posavske županije. Bevanda, Čović i ostali su poručili kako će Hercegovina nastaviti pomagati žrtvama poplava u Posavini.

hms/vl

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas