Connect with us

Iz Svijeta

Preko satelita uočena splav na Atlantiku, svi brodovi plove u tom smjeru

Objavljeno

on

Foto: AFP / MARINE NATIONALE / Twitter

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, moguće da je došla kraju.

Potraga za nestalim hrvatskim pomorcima se nastavlja, a prema neslužbenim informacijama, brodovi uključeni u potragu su promijenili smjer i krenuli prema, za sad, nepoznatoj lokaciji.

Uočena je splav preko satelitskih snimaka i sad je cijela flota upućena tamo. To je informacija iz pouzdanih i provjerenih izvora, kazao nam je Neven Melvan iz Sindikata pomoraca. Budući da su satelitske snimke s odmakom od dva sata, teško je detaljno reći koliko su brodovi udaljeni od splavi.

Snimka sa satelita je pokazala da je uočen neki predmet, ali ne može se sa sigurnošću reći da je splav. U svakom slučaju informacija je autentična i zato su svi brodovi usmjereni prema toj lokaciji – poručili su za Večernji list iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Među nestalima je, podsjećamo, hrvatski kapetan Dino Miškić, a prema Facebook grupi Burbon Rhode Rescue, iz Ukrajine je stigao signal koji bi možda mogao označiti kraj potrage.

Osim kapetana Mikšića, nestalo je i šestero ukrajinskih pomoraca, a u Facebook grupi smatraju da promjena kursa brodova je dobar znak. Prema neslužbenim informacijama, francuski dužnosnici traže hitan sastanak s hrvatskim diplomatima.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari