Connect with us

BiH

Prekrajanje povijesti: Tzv. ARBiH slavi oslobađanje Mostara

Objavljeno

on

U okviru manifestacije “Putevima pobjede Armije RBiH 92 – 95”, ove godine bit će obilježeno 25 godina od operacije oslobađanja Mostara od srpskocrnogorskog agresora.

Tom prilikom, Koordinacija temeljnih boračkih organizacija i udruženja organizirat će 8. lipnja u Centru za kulturu Mostar izložbu ratnih fotografija pod nazivom “Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara” te niz manifestacija povodom oslobađanja lijeve obale Mostara i platoa Podveležje, koje će biti održane u periodu od 14. do 16. lipnja.

Obilježavanje deblokade Mostara i pogibije Mithada Hujdura – Hujke bit će upriličeno 30. lipnja, nakon čega će biti organiziran marš “Put spasa – Glogovo”.

Godišnjica formiranja Prve mostarske brigade bit će obilježena 13. srpnja, a manifestacija pod nazivom “Da se ne zaboravi” u periodu od 13. do 15. srpnja.

“Koordinacija temeljnih boračkih organizacija i udruženja poziva svoje pripadnike, članstvo, i građane da se pridruže i učestvuju u našim aktivnostima kojima slavimo našu patriotsku, plemenitu i časnu borbu za opstanak na prostorima Mostara i Hercegovine i za obranu naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz te koordinacije.

Inače, povijesna je činjenica da je HVO oslobodio Mostar od srpskog agresora u operaciji Lipanjske zore.

Da nije bilo HVO-a u to vrijeme danas ne bi postojala Bosna i Hercegovina. U vrijeme Lipanjskih zora na području Hercegovine nije postojala Armija BiH.

>>> Operacija “Lipanjske zore” i HVO promijenili su tijek rata u BiH

Akcijom “Lipanjske zore” oslobođena dolina Neretve

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR