Connect with us

Politika

Premijer Hajdašu Dončiću: Aludirate na korupciju između mene i Macrona?

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković žestoko je u srijedu odgovorio na propitivanja SDP-ova Siniše Hajdaša Dončiča o kupnji 12 Rafalea, prozivajući ga da aludira na koruptivne radnje između njega i Emmanuela Macrona.

„Vi idete izravnom aluzijom na koruptivne radnje predsjednika hrvatske Vlade i predsjednika Francuske, pa jeste vi normalni“ uzvratio je Plenković SDP-ovu zastupniku koji je izjavio kako je Hrvatska kupila 12 aviona, Macron došao u Zagreb, avioni preletjeli Markov trg, ali je ostalo pitanje koliko nas taj posao košta?

“Pošto ste predsjednik stranke koja je osuđena za političku korupciju, a i francusko povjerenstvo je istražilo neku nabavu aviona s Indijom, mene zanima zašto taj ugovor ne objavite građanima. Hoćete li ga objaviti ili nećete“, pitao je Hajdaš Dončić.

„Zamislite vi vašeg researcha na Googleu, Francuska, Indija, neka istraga. Vi idete izravnom aluzijom koruptivnih radnji na predsjednika vlade Hrvatske i predsjednika Francuske. Pa jeste vi normalni? Znate li što je sadržaj tih ugovora“, odgovorio mu je premijer.

“Predložit ću ministru obrane da vas pozove sve u MORH da to pogledate, pa da sukladno vašem nahođenju puštate na portale tipove naoružanja koje će svaka država rado saznati što u ugovoru piše“, kazao je Hajdašu Dončiću.

Odgovor tom zastupniku kojeg je nazvao „poznatim prijaviteljem Povjerenstvu za sukob interesa“, premijer je iskoristio kako bi se referirao na prethodne istupe Peđe Grbina i Mirele Ahmetović.

Predsjednik SDP-a krene pristojno i interesantno i završi na Frki Petešiću, „i onda se dva metra i 10 centimetara pretvori u liliputanca, sitničav, bezvezan, nebitan, zlonamjeran, gori od Bernardića, što politički nije lako“, izjavio je.

Za Ahmetović, načelnicu Omišlja, kazao je kako je „gotovo rukama demontirala izgradnju LNG terminala“, a sada mu dolazi imputirati i „završi još sitnije i gore od Grbina, na Sanaderu“.

„To je rezime, to su dometi, tužno“, ustvrdio je premijer i objasnio kako je morao nešto reći jer mu je gotovo pa dosadan aktualni sat.

Baš mi vas je žao, osobu s takvim iskustvom u diplomaciji da jedna debitantica može tako ubosti i iznervirati, uzvratila mu je Ahmetović.

Možda da napravimo pauzu, da se premijer malo odmori, jer Laki je malo nervozan, dodala je Sabina Glasovac. (Hina)

Plenković: Bi li šteta HNB-u trebala dovesti u pitanje članstvo u europodručju?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari