Connect with us

Hrvatska

Premijer i Šimpraga položili vijence u Škabrnji: Šimpragi dio mještana okrenuo leđa

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga položili su u četvrtak u Škabrnji vijence u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje,a dio mještana okrenuo je leđa Šimpragi dok je ona polagala vijenac.

U trenutku dok je potpredsjednica Vlade polagala vijenac okupila se nekolicina mještana, među kojima i branitelji Škabrnje koji su joj okrenuli leđa i uzviknuli “sramite se”, iskazujući nezadovoljstvo što je na to mjesto došao netko iz Samostalne demokratske srpske strane.

Plenković je nakon polaganja vijenaca izjavio novinarima da je vidio reakciju mještana, te podsjetio kako to nije prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja.

Novinarima je odgovorio da razumije teške traume i osjećaje obitelji stradalih, majki supruga jer su to užasne patnje i boli ali isto tako moramo se kao društvo predati prema međusobnom povjerenju i pomirbi te da dolazak Šimprage nije ništa što bi odudaralo od politike koju vode proteklih godina.

“Smatram da je za budućnost Hrvatske, uz svo poštovanje prema obiteljima, hrvatskim braniteljima i žrtvama jedini put prema naprijed suživot i pomirdba.

Šimpraga je rekla da je u Škabrnju došla iskreno i čistoga srca te se nada da će doći i slijedeće godine. Upitana je li joj bilo neugodno kad je vidjela da su ljudi okrenuli leđa kazala je da joj nije bilo neugodno i da zna da je na pravom putu jer je došla čista srca.

Dužnosnici su vijence položili ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Premijer je rekao da su došli izraziti poštovanje, sjećanje i pijetet prema žrtvama strašnog zločina koji se dogodio 1991., ne samo za 69-ero ubijenih toga dana nego i skoro sto Škabrnjana koji su stradali u tim mjesecima Domovinskog rata.

“Ovo su trenuci kad se sjećamo važnih i bitnih trenutaka povijesti hrvatskog naroda, prijelomnih trenutaka u Domovinskom ratu koji je temelj hrvatske države, naše slobode i neovisnosti”, poručio j premijer, ustvrdivši da bez toga ne bi bilo ni demokracije u kojoj danas živimo.

U Škarbnji je bio i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, a u vladinom izaslanstvu, među ostalima i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je istaknuo kako se nikada ne smije zaboraviti žrtva Škabrnje ni Vukovara.

Nakon polaganja vijenaca na groblju sv. Luke, novinarima se uime mještana koji su prosvjedovali obratio Ante Dražina (nezavisni), predsjednik Općinskog vijeća Škabrnje.

Rekao je da su mještani nekoliko puta pisali u Vladu i molili da u izaslanstvu ne bude Anja Šimpraga, niti bilo tko drugi iz SDSS-a.

“Obećali su nam da neće biti nitko iz te stranke, zadnji put u ponedjeljak. Anja Šimpraga je nepoželjna u Škabrnji! Ne samo ona nego cijeli SDSS i to će tako biti vječno”, rekao je Dražina .

Ocijenio je da je to jedna zločinačka stranka koju u Škabrnji nikada nisu, i neće prihvatiti. Čekali smo u nadi da ona neće doći, ali lagali su nam. Žalost i sramota!, ustvrdio je Dražina. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas