Connect with us

Balkan

Premijer Kosova Albin Kurti: Srbija prijeti trećim balkanskim ratom

Objavljeno

-

Foto: HRT

Premijer Kosova je optužio Srbiju kako prijeti da izazove treći balkanski rat te da se ponaša kao Njemačka između dva svjetska rata.

U intervjuu za britanski Daily Telegraph upozorava kako bi nedavne krize na Kosovu i u Bosni i Hercegovini mogle eskalirati ako zapadne vlade to ne shvate ozbiljno, prenosi Tanjug.

“Mislim da je definitivno situacija opasnija nego ranije, žele se ponašati kao da su Njemačka između dva svjetska rata – ako nam nećete udovoljiti, izazvat ćemo još jedan. Zato što su napravili jednu rundu [ratova] devedesetih”, rekao je Kurti.

‘Za koga Srbija kupuje oružje?’

Kazao je kako posljednjih godina vrtoglavo rastu cifre koje Srbija troši na vojni proračun i zapitao “za koga sve to kupuju?”

Daily Telegraph u tekstu navodi da je proračun Srbije za obranu porastao od 2015. godine za gotovo 70 posto, na milijardu i po dolara godišnje, što je čini najvećim vojnim “potrošačem” na Zapadnom Balkanu.

Srbija je uveliko, dodaje list, modernizirala svoje zrakoplovstvo i kupila bespilotne letjelice, avione i protuzračne obrambene sustave od Rusije i Kine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari