Connect with us

Politika

Premijer odbacio tezu da se važne teme želi u Saboru razmatrati u kasne sate

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković odbacio je u ponedjeljak tezu da se važne teme stavlja na dnevni red Sabora u kasne večernje sate, ustvrdivši da su sve teme bile predviđene za normalno vrijeme, ali ih često drugim temama odvlače u kasne sate oporbeni zastupnici.

Premijer je na sjednici Vlade rekao da je Sabor na sjednici od 1. studenoga imao puno točaka te raspravljao i glasat će o svih pet inicijativa koje je oporba u proteklim mjesecima stavila na dnevni red – dvije interpelacije o radu Vlade, jedno nepovjerenje ministru, jedno istražno povjerenstvo i zahtjev koji se odnosio na izvješće stožera.

“Činjenica je da su sve teme raspravljene i da su bile predviđene u normalne vremenske okvire, ali nažalost nerijetko dolaze kasno navečer na dnevni red zbog toga što ponajviše zastupnici oporbe s nekim drugim temama koje ne zahtijevaju višesatnu raspravu odvlače ove rasprave u kasne sate pa se stječe dojam u javnosti kao da Vlada i većina ne želi nešto raspravljati u razumno vrijeme”, rekao je.

“Hoću tu tezu otkloniti, ne sjećam se nijedne situacije da je toliko tih inicijativa odmah stavljeno na dnevni red i s argumentima otklonjeno”, istaknuo je premijer Plenković.

Oporbeni zastupnici u petak su, nakon cjelonoćne rasprave o interpelaciji o radu Vlade tijekom koronakrize, ustvrdili da se rasprava o tako važnoj temi morala voditi u normalnom, a ne u ‘porno’ terminu, a Vladi su poručili da treba napraviti zaokret u rješavanju zdravstvene i ekonomske krize.(Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari