Pratite nas

Najave

PREMIJER OREŠKOVIĆ ĆE PREDSJEDNICI PREDLOŽITI KANDIDATA ZA NOVOG RAVNATELJA SOA-e

Objavljeno

na

Premijer Tihomir Orešković za ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije predložit će Daniela Markića, načelnika za međunarodnu suradnju u SOA-i, doznaje Jutarnji list iz dobro obaviještenih izvora.

[ad id=”93788″]

Premijer se, kako doznaje jutarnji list, u utorak sastao s Markićem u zgradi Vlade i obavio s njim razgovor oko preuzimanja SOA-e. Sugovornici jutarnjeg tvrde da je premijer nakon više od mjesec dana prelomio i odlučio supotpisati odluku o smjeni Dragana Lozančića te predložiti predsjednici imenovanje Markića na to mjesto.

Predsjednica i premijer bi, prema informacijama jutarnjeg, o toj temi trebali razgovarati ovih dana.

Kolinda Grabar-Kitarović stavila je potpis na smjenu Lozančića početkom veljače jer je izgubila povjerenje u njega. Prema nelužbenim informacijama, predsjednica se ne želi miješati u izbor novog ravnatelja SOA-e nego na tom mjestu želi stručnu osobu i prihvatit će svaki prijedlog koji je s tim u skladu. Predsjednica je, prema neslužbenim informacijama, potpisala smjenu Lozančića jer smatra da je ravnatelj u nekoliko navrata prekršio zakon. Tako je, navodno, prekršen zakon prilikom uspostavljanja suradnje između SOA-e i iranske obavještajne službe tijekom prošle godine.

Naime, prema zakonu, to prethodno moraju odobriti Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Ured vijeća za nacionalnu sigurnost. Lozančić se navodno opravdavao da je o svemu obavijestio tadašnjeg predsjednika Ivu Jospipovića i premijera Zorana Milanovića. No, prema zakonu, to nije dovoljno te je za to potrebna odluka gore navedenih institucija, a to je izostalo.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

SPECIJALNO IZDANJE BUJICE IZ MEĐUGORJA! Gost Zdravko Mamić

Objavljeno

na

Objavio

BUJICA - GOST ZDRAVKO MAMIĆ

SPECIJALNO IZDANJE BUJICE IZ MEĐUGORJA!

Gost Zdravko Mamić, sjajno raspoložen zbog velike pobjede Hrvatske u Kalinjingradu, razgovarat će s urednikom i voditeljem Velimirom Bujancem.

Bujicu gledajte na Z1 i partnerskim televizijama u cijeloj Hrvatskoj, BiH i našem iseljeništvu.

Ponedjeljak, 18.06.2018. – 20:05 – Bujica – Gost: ZDRAVKO MAMIĆ!

(Emisiju pogledajte ovdje)

BUJICA – ZDRAVKO MAMIĆ – SPECIJAL IZ MEĐUGORJA!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

GI Istina o Istanbulskoj predaje potpise! Dođimo svi

Objavljeno

na

Objavio

Dragi naši volonteri i podupiratelji!

Pozivamo vas u srijedu 20. lipnja poslijepodne da u što većem broju, zajedno s obiteljima i djecom, dođete na predavanje 377.635 potpisa Hrvatskom saboru, što je dovoljno za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije!

Plan je sljedeći:
16.30 – okupljanje na Strossmayerovom šetalištu, kod Kule Lotrščak na Gornjem gradu
17.00 – polazak od Kule Lotrščak prema Markovom trgu
17.15 – kratko obraćanje sudionicima i predstavnicima medija ispred Crkve sv. Marka, te predaja potpisa Hrvatskom saboru.

Ponesite hrvatske zastave i zastavice! Obucite majice! Ako nemate one Spol/Rod od inicijative može i “kockaste” crveno-bijele
Dođimo svi, pokažimo koliko nas ima! Pozvali su iz građanske inicijative Istina o Istanbulskoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori