Pratite nas

Najave

PREMIJER OREŠKOVIĆ ĆE PREDSJEDNICI PREDLOŽITI KANDIDATA ZA NOVOG RAVNATELJA SOA-e

Objavljeno

na

Premijer Tihomir Orešković za ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije predložit će Daniela Markića, načelnika za međunarodnu suradnju u SOA-i, doznaje Jutarnji list iz dobro obaviještenih izvora.

[ad id=”93788″]

Premijer se, kako doznaje jutarnji list, u utorak sastao s Markićem u zgradi Vlade i obavio s njim razgovor oko preuzimanja SOA-e. Sugovornici jutarnjeg tvrde da je premijer nakon više od mjesec dana prelomio i odlučio supotpisati odluku o smjeni Dragana Lozančića te predložiti predsjednici imenovanje Markića na to mjesto.

Predsjednica i premijer bi, prema informacijama jutarnjeg, o toj temi trebali razgovarati ovih dana.

Kolinda Grabar-Kitarović stavila je potpis na smjenu Lozančića početkom veljače jer je izgubila povjerenje u njega. Prema nelužbenim informacijama, predsjednica se ne želi miješati u izbor novog ravnatelja SOA-e nego na tom mjestu želi stručnu osobu i prihvatit će svaki prijedlog koji je s tim u skladu. Predsjednica je, prema neslužbenim informacijama, potpisala smjenu Lozančića jer smatra da je ravnatelj u nekoliko navrata prekršio zakon. Tako je, navodno, prekršen zakon prilikom uspostavljanja suradnje između SOA-e i iranske obavještajne službe tijekom prošle godine.

Naime, prema zakonu, to prethodno moraju odobriti Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Ured vijeća za nacionalnu sigurnost. Lozančić se navodno opravdavao da je o svemu obavijestio tadašnjeg predsjednika Ivu Jospipovića i premijera Zorana Milanovića. No, prema zakonu, to nije dovoljno te je za to potrebna odluka gore navedenih institucija, a to je izostalo.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige ‘Mi Hrvati’ Matka Marušića u Širokom Brijegu

Objavljeno

na

Objavio

„Mi Hrvati“ je knjiga koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom.

Matko Marušić, znanstvenik i književnik, pripovijeda kroz iskustva svojega života i života svoje obitelji i poznanika, o životu hrvatskih domoljuba.

Knjiga je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka.

U programu predstavljanja knjige sudjeluju: doktorandica Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru Antonija Hrkać, dr. sc. Fra Mario Knezović i sam autor prof. dr. sc. Matko Marušić, emeritus.

Voditeljica programa bit će novinarka Željka Šaravanja.

Događaj će glazbeno obogatiti članovi širokobriješke Frame.

Predstavljanje knjige, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg planirano je za 17.prosinca ( ponedjeljak) u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg s početkom u 19 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

MLADI USTALI ZA SLOBODU, A PROTIV CENZURE: Sami uz predstavu organiziraju i zabranjeno predavanje Julienne Bušić

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu 12. prosinca 2018. godine s početkom u 19:30 sati, u kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, održat će se predavanje Julienne Bušić i kazališna predstava ”Tko je ubio Zvonka Bušića” nastala prema tekstu novinara i kolumnista Tihomira Dujmovića.

Tekst predstave je scenski adaptirao Robert Kurbaša, koji u predstavi nastupa zajedno s Anom Vilenicom kojoj je alternacija Lucija Dujmović. Riječ je o iznimnoj, emotivnoj, ljubavnoj i domoljubnoj priči, koja svjedoči o uzvišenim idealima te bezuvjetnoj ljubavi prema domovini, ali i o nevjerojatnoj ljubavi dvoje velikih ljudi, te je već polučila uspjeh i kod publike i kod kritike.

Prije predstave, mladi i svi drugi zainteresirani, imati će priliku poslušati i predavanje o kojem se već jedno vrijeme govori u medijima, a to je neodržano i za neke očito sporno predavanje Julienne Bušić koje se trebalo održati u srednjoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu 26. studenog.

Julienne Bušić održati će predavanje na temu ”Za što ste se spremni žrtvovati?” Organizator događaja je ZKHS (Zavičajni klub hercegovačkih studenata,) a podržali su ih i drugi kolektivi mladih kao što je inicijativa Hrvatski studenti protiv nepravde.

Svoj dolazak najavili su predstavnici drugih studentskih udruga, a organizatori posebno pozivaju učenike srednje škole Vladimir Prelog. Prije predavanja i predstave studenti će dijeliti edukativne materijale vezane za slučaj Zvonka i Julienne  Bušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari