Pratite nas

Satira

Nakon teških i sumornih dana konačno možemo odahnuti! Premijer Plenković odustao je od ratifikacije Istanbulske …

Objavljeno

na

Premijer Plenković je nakon mise na Hvaru na Veliku Subotu, doživio Božje prosvijetljenje, i spoznao da je IK ipak sotonino djelo usmjereno ka razbijanju obitelji i uništavanje kršćanske kulture kakvu danas poznajemo.

Osobito ga se dojmilo kada su pored njega prolazili kršni momci, nositelji Križa sa Raspetim Isusom, za koju se ulogu moraju godinama unaprijed pripremati i predbilježiti..

Spoznaja o Isusovoj muci i patnji na križu i ljubavi prema svekolikom puku zbog kojih je tu patnju podnosio, konačno mu je ukazala na točnost svih riječi koje su mu Biskupi uputili.

Sada možete u miru provesti Uskrs dragi HDZ-ovci , bez straha da će vas vaš veliki “Vožd” maknuti sa izbornih lista, izmaknuti vam teško stečene fotelje, prodajom časti ili da nedaj Bože završite u Remetincu.
U miru provedite USKRS sa svojom obitelji, djecom i unucima, bez straha da će vas djeca zvati “roditelj 1, ili roditelj 2,”, a vi njh “ono 1 ili ono 2”,

Sretan vam Uskrs dragi HDZ-ovci, kockoglavi ognjištari, zatucani klerikalci i vrli desničari…

  1. travnja 2018.

Lili Benčik

(Tekst je satiričnog karaktera)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Satira

Dnevni SHOWinist: Vulin u Hrvatsku dolazi u nabavu za srpsku vojsku! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Dnevni SHOWinist: Vulin u Hrvatsku dolazi u nabavu za srpsku vojsku! (VIDEO)

U video produkciji Projekta Velebit.

Dnevni video komentari aktualnih političkih apsurda ‘Dnevni SHOWinist’.

U izvedbi ‘stand up’ komičara, Domagoja Pintarića, bez dlake na jeziku, satira koja ne satire, nego rasvjetljava nelustrirane budalaštine hrvatske svakodnevnice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Serija Prijatelji (Friends) u politički korektnoj verziji pod novim imenom Antifašisti

Objavljeno

na

Objavio

Ilustracija

Šest fluid gender osoba od kojih jedna crnkinja, članica Black Lives Matter i Crnih Pantera, jedan Indijac Hindu Yoga trener vegan, liječnik arhitekt Arapin izbjeglica iz Mauricijusa, jedna transeksualna djevojka rođena u tijelu muškarca koja se definira kao beba i feministica, jedna cheiragender osoba kojoj su rodovi često u suprotnosti s njenim osjećajima pa se definira kao mačka u ljudskom tijelu i jedan gej koji je glavni antifa na Ženskim studijima na odsjeku za povijest lezbijskog plesa.

Žive u skvotu i ne priznaju privatno vlasništvo i državu, žive na socijalnoj pomoći. Radnja prve epizode je to da Arapin ima svoje seksualne potrebe i svi su svjesni da bi bilo fašistički odbiti ga jer je to nepriznavanje njegovog prava na izražavanje, prilagođavanje i prakticiranje svoje kulture.

Na to se pobuni dio bijelih privilegiranih fašističkih susjeda i optuže ga da je njegovo kulturno obogaćivanje njihovih desetogodišnjih kćeri bilo protiv njihove volje te na taj način priznaju da svoje kćeri prisiljavaju da one žive unutar njihovog patrijarhalnog društva jer nemaju ekonomsku neovisnost. Odluče zaustaviti rast fašizma u svom susjedstvu i zbog netrepeljivosti tih seksističkih i ksenofobnih roditelja zapale im zgradu jer su susjedi nacisti koji svojim govorom mržnje, neprilagođavanjem multikulturalizmu i rasizmom ugrožavaju njihov sigurni prostor i brane Arapinu da prakticira svoju kulturu tako što im pipka kćeri.

Onda bijeli susjedi izađu van i odluče koristiti nasilje jer ne znaju kominunicirati na civiliziranoj razini pa Antifašisti zovu policiju da ih zaštiti i pozivaju se na zakon protiv diskriminacije i govora mržnje.

Policija ih zaštiti, smiri susjede, podnese prijave za diskriminaciju svim bijelim muškarcima pa ode, a novi Prijatelji organiziraju antifa prosvjed gdje porazbijaju pola grada i deru se da žele smrt policiji i slobodno društvo bez opresivnog aparata, vlasti, suda i zakona. Što se humora tiče, on je politički korektan s uporabom svih ispravnih zamjenica, bez predrasuda, stereotipa ili bilo kakvih uvreda.

Osim kad se vrijeđa Trump i bijela srednja klasa koja je glasovala za njega. Serija je financirana od ministarstva kulture i HAVC-a s 560 milijuna kuna po epizodi da se ne uvrijede manjine, a očekuje se nagrada BABA i Ženske kuće za podizanje svijesti o teškom položaju i diskriminaciji marginaliziranih skupina.

Domagoj Pintarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati