Connect with us

Šport

Premijer Plenković primio gluhe rukometaše, nove Svjetske prvake

Objavljeno

on

FAH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u petak u Banskim dvorima hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih, koji su osvojili zlatno odličje na 2. Svjetskom prvenstvu u rukometu za gluhe, održanom u Caxias do Sulu u Brazilu.

U ime Vlade i osobno, čestitao je hrvatskoj reprezentaciji gluhih na ovom velikom i sjajnom postignuću kojim se Hrvatska ponosi.

Predsjednik Vlade dodao je da je riječ o seriji iznimnih uspjeha s obzirom da je hrvatska reprezentacija gluhih 2014. godine također osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Naglasio je da Vlada podržava hrvatski šport općenito, istaknuvši da Središnji državni ured za šport kontinuirano surađuje sa svim športskim savezima i udruženjima. Kazao je i da je Vlada povećala izdavanja za šport i nagrade za športaše.

Vlada je tako za programe javnih potreba u sportu, koje provodi Hrvatski športski savez gluhih, u ovoj godini odobrila gotovo 3 milijuna kuna proračunskih sredstava, dok je za Ljetne olimpijske igre gluhih održane prošle godine u Samsunu odvojeno 4,3 milijuna kuna. Vlada također osigurava trajnu mjesečnu novčanu naknadu za osvojene medalje za 45 gluhih športaša.

Hrvatski rukometaši zahvalili su predsjedniku Vlade na iskazanoj potpori, istaknuvši da su im ovakvi susreti velika motivacija za daljnja natjecanja, ali i poticaj svima mladima da se aktivno uključe u bavljenje ovim ili nekim drugim športom.

U pratnji rukometaša bili su njihovi treneri i čelnici Hrvatskog športskog saveza gluhih, a uz predsjednika Vlade bila je i državna tajnica u Središnjem državnom uredu za šport Janica Kostelić.

Hrvatski gluhi rukometaši osvojili su naslov svjetskih prvaka

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari