Connect with us

Politika

Premijer Plenković u Novalji završio posjet Pagu – provode se mnogi projekti

Objavljeno

-

Foto: Hina

Posjet otoku Pagu predsjednik Vlade Andej Planković završio je u Novalji, gdje se sastao s gradonačelnikom Ivanom Dabom i ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem, koji su ga, kako je rekao, upoznali s mnogim projektima koji se provode za razvoj Novalje uz pomoć županije i Vladinih resora.

Predsjednik Vlade spomenuo je neke važne infrastrukturne projekte, ponajprije Luku Žigljen, Ribarsku luku u Novalji, aglomeraciju Novalja te projekte koji se odnose na dječje vrtiće i osnovnu školu, cestovnu infrastrukturu te lunjske maslinike.

“Novalja je grad koji se izrazito razvija sjajno u zadnje vrijeme, nije zabilježen ni pad stanovnika u proteklom popisu stanovništva i predstavlja pulsirajuću točku za gospodarstvo otoka Paga i otoka uopće”, rekao je Plenković.

Gradonačelnik Dabo izrazio je zadovoljstvo što su pri kraju radovi na pristaništu Žigljanu vrijedni 50 milijuna kuna, i sortirnica vrijedna 10 milijuna kuna. Aglomeracija Novalja vrijedna 400 milijuna kuna (bez PDV-a) trebala bi biti završena iduće godine.

Trenutačno je Grad pred dobivanjem građevinske dozvole za Ribarsku luku od 40 milijuna kuna vrijednih radova, za Luku Jug za javni promet, vrijednu 62 milijuna kuna, te se odabire izvođač za uređenje Primorske ulice u vrijednosti oko 38 milijuna kuna, također uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Izrađuje se i projektna dokumentacija za gradnju Luke Metajna za oko 15 milijuna kuna i za izgradnju nove zgrade Lučke kapetanije u Novalji, istaknuo je među ostalim Dabo. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari