Pratite nas

Hrvatska

Plenković: Spreman sam na sučeljavanje, a Bernardić se bavi kobasičastom koalicijom

Objavljeno

na

Premijer Andrej Plenković boravio je u Vukovaru, za koji je rekao da je grad za koji je Vlada najviše učinila te podsjetio da je u njemu održana prva sjednica Vlade izvan Zagreba. Potom je odgovarao na pitanja novinara o aktivnostima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, koji će se održati 5. srpnja 2020. godine.

Plenković je poručio da iz SDP-a lažu kad kažu da ih HRT nije pozvao na sučeljavanje. “Kao što je HRT pozvao nas, siguran sam da je isto tako pozvao i njih. Bernardić je bjegunac, bavi se sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije, jer on sam nema hrabrosti ni znanja ni snage izaći na sučeljavanje sam”, rekao je Plenković, prenosi N1

Bernardiću je poručio da svoga prethodnika upita kako je sučeljavanje izgledalo uoči prošlih parlamentarnih izbora, 2016. godine, dodavši da se ono također održalo uoči službenog početka kampanje te da su se i on i njegov tadašnji protukandidat, Zoran Milanović, odazvali pozivu.

“Ja sam tu, spreman na sučeljavanje, s jasnim programom za iduće četiri godine, a Bernardić očito nema ni snage ni hrabrosti za takav iskorak, što ga uz sav onaj primitivizam koji je više puta izrekao diskvalificira da preuzme bilo koju odgovornost”, rekao je Plenković.

“Ja znam da sam bio pozvan i da sam pristao. Vi pitajte njih zašto su pobjegli”, rekao je novinarima, dodavši da je mislio da Bernardić “vapi za predstavljanjem svojih ideja hrvatskoj javnosti, kad ono – bjegunac”.

Što se tiče odluke Miroslava Škore da se ne kandidira na listi četvrte izborne jedinice, Plenković je rekao da Škoro, kao i on, živi u prvoj izbornoj jedinici pa je sve ostalo lako zaključiti.

Govoreći o aferi vjetroelektrane, Plenković je poručio da želi da hrvatska javnost zna sve detalje. “Volio bih da se cijela priča s tim vjetroelektranama Krš – Pađene rasvijetli do kraja. Siguran sam da nije bilo nikakve namjere pogodovanja, ali tu se mora sve rasvijetliti do kraja. Tu Hrvatska javnost mora sve znati, želim da se rasvijetli uloga svakoga u ovome”, rekao je.

S vukovarskim gradonačelnikom i donedavnim HDZ-ovcem, Ivanom Penavom, tijekom ovoga posjeta Vukovaru nije se susreo, jer je, kako je kazao, organizator ovoga susreta upravitelj Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari