Connect with us

Događaji

Premijer i Predsjednica na svečanoj misi u riječkoj katedrali

Objavljeno

on

U riječkoj katedrali sv. Vida svečanu misu u 11 sati predvodi riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.

[ad id=”93788″]

Uskrs danas slave vjernici diljem Hrvatske svečanim liturgijama u crkvama koje su se tijekom korizmenog 40-dnevlja pripremale za svetkovanje vazmenog otajstva.

U zagrebačkoj prvostolnici svečanu misu predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na misi u katedrali bio je predsjednik Sabora Željko Reiner.

U riječkoj katedrali sv. Vida svečanu misu predvodio je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić. Na misi u Rijeci bio je premijer Tihomir Orešković s obitelji.

U katedrali sv. Dujma u Splitu euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Već tradicionalno, nadbiskup Barišić na Uskrs poslijepodne slavit će euharistiju u splitskom zatvoru.

Uskrs je i prvi blagdan koji se slavi još od apostolskih vremena, a vuče podrijetlo iz židovskog Pesaha, odnosno Pashe. Kršćani slave Isusovo uskrsnuće kao temelj kršćanske vjere. Crkva nas uči kako je Uskrs najočitije svjedočanstvo Kristova božanstva i ujedno zalog uskrsnuća za vječni život. Kao središnji blagdan crkvene godine, Uskrs se u liturgiji slavi punih pedeset dana, do Duhova ili Pedesetnice.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari