Connect with us

Događaji

PREMIJER TIHOMIR OREŠKOVIĆ SPREMAN OTIĆI?

Objavljeno

on

Kriza koja već danima trese Banske dvore zbog sukoba Mosta i HDZ-a zbog zahtjeva za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka danas je dodatno pojačana u zadnji čas odgođenom sjednicom Vlade, piše direktno.hr

[ad id=”93788″]

Premijer je očito potpuno svjestan da je njegova Vlada došla do ruba litice.

Nakon N1 televizije, portala Index, 24 sata, Novog lista ili Telegrama, tijekom večeri stigle su  potvrde ranijih informacija direktno.hr-a za tjednik Nacional, ali i za tiskano izdanje Večernjeg lista koji se pozivaju na posve drugačije izvore.

Kriza koja već danima trese Banske dvore zbog sukoba Mosta i HDZ-a zbog zahtjeva za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka jučer je dodatno pojačana u zadnji čas odgođenom sjednicom Vlade. Pola sata prije početka sjednice, oko 13.30 sati, premijer Tihomir Orešković otišao je iz Banskih dvora bez pravog objašnjenja, piše Večernji list.

Zbog političke ne stabilnosti investitori sve manje vjeruju Hrvatskoj, a raste i cijena kapitala. Hrvatska nije uspjela prodati euro obveznice jer je ponuđena kamata jednostavno bila prevelika. Cijena zaduživanja očito raste (i) zbog velike opasnosti da se vladajuća koalicija vrlo brzo raspadne. Situacija je to napetija jer se sve to dogodilo samo dan nakon što nije uspjela kava pomirenja između predsjednika Vlade i dvojice potpredsjednika Tom-slava Karamarka i Bože Petrova. Karamarko i Petrov su, prema našim informacijama, s te kave otišli s istim stavovima s kojima su i došli na razgovor s Oreškovićem.

Stoga današnji politički manevar premijera Oreškovića treba čitati kao poruku Mostu i HDZ-u, a prvenstveno Boži Petrovu i Tomislavu Karamarku, da je ovo zadnji čas da pronađu model suradnje i da Oreškovićeva Vlada preživi. direktno.hr

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari