Pratite nas

Kronika

Preminuo doc. dr. Ivan Bagarić

Objavljeno

na

Doc. dr. Ivan Bagarić preminuo je iznenada u četvrtak u poslijepodnevnim satima u 58. godini života od posljedica srčanog udara.

Rođeni Duvnjak bio je poznati liječnik i političar te član HDZ-a RH i HDZ-a BiH. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina).

Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, član GSSRH i načelnik saniteta HVO-a. Od 2003. do 2011. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Do iznenadne smrti bio je ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad.

Također, bio je je komentator i kolumnist portala Kamenjar.com. Uredništvo portala, obitelji i prijateljima iskazuje najdublju i iskrenu sućut.

Počivao u miru Božjem, Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Fra Mario Knezović: UMRO JE ČOVJEK
I tako to, onaj trenutak kad ostanem bez riječi, a znaju ljudi da nisam takav. Ostadoh bez riječi na vijest o iznenadnoj smrti Ivana Bagarića, čovjeka. Stavih iza imena samo čovjeka, dobra čovjeka. Bio je on puno toga i muž i otac i liječnik i humanitarac i profesor i ravnatelj i saborski zastupnik i ratnik iii… Onda kad ne imadoh riječi poslužih se svojim arhivom i nađoh emisiju u kojoj je bio mojim gostom 28. kolovoza 2009. U emisji Agape na Radiopostaji Mir Međugorje. Tu on reče kako je odrastao bez oca, on i njegov pognuli brat-hrvatski branitelj, njegova majka i obitelj stričeva. Tu on reče što mu znači vjera, Sveta misa, poštenje, ljudskost, križ. Umro je Čovjek. Mi tako olako kažemo bit će netko drugi, zamijenit će ga netko. Ne ide to tako. Umro je Čovjek. Funkcije se mogu zamijeniti, ali ne može se zamijeniti nečije Čovještvo. Ivane, prijatelju, nedostajat ćeš. Tvoj stil života u kojem si pomjerao granice će nedostajati. Bog ti dao vječnost! Umro je Čovjek!
P.s. Poslušajte kratki isječak od 2 minute iz emisije!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Bivša državna tajnica Rimac dovedena u Uskok na ispitivanje

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac dovedena je u petak navečer na ispitivanje u Uskok gdje je ranije tijekom dana zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije ispitan predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektranu kod Knina. Uz to, sada već bivša državna tajnica sumnjiči se da je radila pritisak na Hrvatske šume kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

Uskok sumnja su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i Ivan Melvan iz splitske ispostave Hrvatskih šuma bili ti koji su u konačnici početkom godine dali pozitivna mišljenja za vjetroelektrane. Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak je kazao da je njegov branjenik iznosio aktivnu i opširnu obranu te da se njega tereti da je sve rado po nalogu Josipe Rimac.

“Moj branjenik je poricao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji vjetrolektrane u okolici Knina. Jakopčić je naplatio dug po osnovi korištenja. Taj dug seže od 2015, od bivše uprave. Dakle, Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da ta šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šumska šteta”, rekao je Terešak.

Tvrka C.E.M.P. oglasila se u petak priopćenjem u kojem odbacuje bilo kakve nezakonite radnje, tvrdeći da to može dokazati iz postojeće dokumentacije pri svim nadležnim tijelima u ovom projektu.

”Što se tiče odnosa investitora i Hrvatskih šuma, ne samo da Hrvatske šume nikada ni po čemu nisu pogodovale investitoru u ovom projektu, već su svojim odlukama i radnjama činile izravnu financijsku štetu društvu te onemogućavale provedbu projekta odgađanjem izdavanja uporabne dozvole te primopredaje izgrađenih šumskih putova”, tvrdi tvrtka.

Policijskom akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba, među kojima je i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić te pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je odlukom Vlade RH također smijenjena u petak. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Vlada razriješila dužnosti Josipu Rimac i Anu Mandac

Objavljeno

na

Objavio

Vlada je na telefonskoj sjednici razriješila dužnosti državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac te pomoćnicu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Anu Mandac, doznaje Večernji List.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen je jutros, potvrdio je za Večernji list njegov odvjetnik Vladimir Terešak. Među onima koji su privedeni je i Josipa Rimac, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina i državna tajnica u ministarstvu uprave.

Istragom je obuhvaćeno do sada  između 10 i 15 osoba, a  N1 navodi da je među uhićenima i Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, kao i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva.

Plenković: Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari