Connect with us

Kronika

Preminuo doc. dr. Ivan Bagarić

Objavljeno

-

Doc. dr. Ivan Bagarić preminuo je iznenada u četvrtak u poslijepodnevnim satima u 58. godini života od posljedica srčanog udara.

Rođeni Duvnjak bio je poznati liječnik i političar te član HDZ-a RH i HDZ-a BiH. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina).

Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, član GSSRH i načelnik saniteta HVO-a. Od 2003. do 2011. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Do iznenadne smrti bio je ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad.

Također, bio je je komentator i kolumnist portala Kamenjar.com. Uredništvo portala, obitelji i prijateljima iskazuje najdublju i iskrenu sućut.

Počivao u miru Božjem, Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Fra Mario Knezović: UMRO JE ČOVJEK
I tako to, onaj trenutak kad ostanem bez riječi, a znaju ljudi da nisam takav. Ostadoh bez riječi na vijest o iznenadnoj smrti Ivana Bagarića, čovjeka. Stavih iza imena samo čovjeka, dobra čovjeka. Bio je on puno toga i muž i otac i liječnik i humanitarac i profesor i ravnatelj i saborski zastupnik i ratnik iii… Onda kad ne imadoh riječi poslužih se svojim arhivom i nađoh emisiju u kojoj je bio mojim gostom 28. kolovoza 2009. U emisji Agape na Radiopostaji Mir Međugorje. Tu on reče kako je odrastao bez oca, on i njegov pognuli brat-hrvatski branitelj, njegova majka i obitelj stričeva. Tu on reče što mu znači vjera, Sveta misa, poštenje, ljudskost, križ. Umro je Čovjek. Mi tako olako kažemo bit će netko drugi, zamijenit će ga netko. Ne ide to tako. Umro je Čovjek. Funkcije se mogu zamijeniti, ali ne može se zamijeniti nečije Čovještvo. Ivane, prijatelju, nedostajat ćeš. Tvoj stil života u kojem si pomjerao granice će nedostajati. Bog ti dao vječnost! Umro je Čovjek!
P.s. Poslušajte kratki isječak od 2 minute iz emisije!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas