Pratite nas

Kronika

Preminuo doc. dr. Ivan Bagarić

Objavljeno

na

Doc. dr. Ivan Bagarić preminuo je iznenada u četvrtak u poslijepodnevnim satima u 58. godini života od posljedica srčanog udara.

Rođeni Duvnjak bio je poznati liječnik i političar te član HDZ-a RH i HDZ-a BiH. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina).

Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, član GSSRH i načelnik saniteta HVO-a. Od 2003. do 2011. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Do iznenadne smrti bio je ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad.

Također, bio je je komentator i kolumnist portala Kamenjar.com. Uredništvo portala, obitelji i prijateljima iskazuje najdublju i iskrenu sućut.

Počivao u miru Božjem, Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Fra Mario Knezović: UMRO JE ČOVJEK
I tako to, onaj trenutak kad ostanem bez riječi, a znaju ljudi da nisam takav. Ostadoh bez riječi na vijest o iznenadnoj smrti Ivana Bagarića, čovjeka. Stavih iza imena samo čovjeka, dobra čovjeka. Bio je on puno toga i muž i otac i liječnik i humanitarac i profesor i ravnatelj i saborski zastupnik i ratnik iii… Onda kad ne imadoh riječi poslužih se svojim arhivom i nađoh emisiju u kojoj je bio mojim gostom 28. kolovoza 2009. U emisji Agape na Radiopostaji Mir Međugorje. Tu on reče kako je odrastao bez oca, on i njegov pognuli brat-hrvatski branitelj, njegova majka i obitelj stričeva. Tu on reče što mu znači vjera, Sveta misa, poštenje, ljudskost, križ. Umro je Čovjek. Mi tako olako kažemo bit će netko drugi, zamijenit će ga netko. Ne ide to tako. Umro je Čovjek. Funkcije se mogu zamijeniti, ali ne može se zamijeniti nečije Čovještvo. Ivane, prijatelju, nedostajat ćeš. Tvoj stil života u kojem si pomjerao granice će nedostajati. Bog ti dao vječnost! Umro je Čovjek!
P.s. Poslušajte kratki isječak od 2 minute iz emisije!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Na današnji dan u Švicarskoj je likvidiran Stanko Nižić

Objavljeno

na

Objavio

LICEMJERNA HRVATSKA: Obilježavamo Dan sjećanja na žrtve totalitarizma, a baš na današnji dan u Švicarskoj je likvidiran Stanko Nižić – ubojice nikada nisu odgovarali!

Danas cijela Europa obilježava Dan sjećanja na žrtve totalitarizma, a Hrvatska s jednim još uvijek nije obračunala – onim komunističkim. O tome govori jedan i više nego simboličan primjer; upravo na današnji dan, prije 38 godina, u Švicarskoj je ubijen hrvatski politički emigrant Stanko Nižić. Likvidirala ga je jugo-komunistička tajna policija UDBA. S obzirom da u Švicarskoj nakon 30 godina za ubojstvo nastupa zastara, ubojice Stanka Nižića nikada neće odgovarati za svirepi zločin. A tko je za to kriv? Hrvatska država u kojoj nije provedena LUSTRACIJA.

Da je lustracija kojim slučajem ipak provedena, ubojice Stanka Nižića i mnogih drugih Hrvata diljem Europe i svijeta – danas bi bili u zatvorima, a njihova stvarna i mentalna djeca ne bi bila u prilici voditi našu državu.

Nažalost, Stanko Nižić koji je imao samo 30 godina kada su ga ubili, danas počiva u rodnom Crvenom Grmu pored Ljubuškog, a njegovi progonitelji nastupaju u dokumentarcima na HTV-u i govore nam kako su sudjelovali u “ratu prije rata” i “stvarali” Hrvatsku, komentirao je Velimir Bujanec na Facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Korićanske stijene – Obilježena 27. godišnjica od ubojstva 200 Bošnjaka i Hrvata

Objavljeno

na

Objavio

Dvije stotine ruža bačeno je s litice na lokalitetu Korićanskih stijena na Vlašiću, gdje je 21. kolovoza 1992. godine strijeljano najmanje 200 bošnjačkih i hrvatskih muškaraca.

Muškarce, prethodno zatvorene u prijedorskim logorima, pod izgovorom razmjene, na Korićanskim stijenama postrojili su pripadnici interventnog voda tadašnje policije Republike Srpske iz Prijedora. Naredivši im da kleknu, pucali su im u leđa nakon čega su njihova tijela padala u ponor dubok više od 300 metara. Na tom stratištu danas su obitelji ubijenih, preživjeli i članovi Saveza logoraša u BiH odali počast stradalim, prenosi Anadolija.

Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH rekao je kako se radilo o organiziranom zločinu.

“Danas prije svega svjedočimo o jednom teškom zločinu koji je planiran, organiziran i izvršen od sistema, od politike, sistema institucija. Izvršitelji su bili pripadnici prijedorske policije koji su na svirep, poseban način strijeljali 200 nedužnih građana BiH, Prijedora, logoraša koji su dovedeni ovdje i strijeljani i ono što je otežavajuće je što za ovako težak, planiran zločin sve ovo vrijeme su činili i čine napore da se zločin prikrije, da ima što manje svjedočenja i što manje traga, a ono što je posebno teško je da obitelji žrtava prolaze tešku situaciju kada je u pitanju pronalaženje svojih najmilijih, njihova identifikacija, ukop posmrtnih ostataka koji se ukopavaju nekompletni“, rekao je Mešković.

Za zločin na Korićanskim stijenama pred MKSJ i Sudom BiH osuđeni su: Darko Mrđa na 17 godina zatvora, Damir Ivanković na 14, Gordan Đurić na osam, Ljubiša Četić na 13, Zoran Babić na 22, Milorad Škrbić na 21, Dušan Janković na 21, Željko Stojnić na 15, Saša Zečević na 23, Marinko Lepoja na 23 i Radoslav Knežević na 23 godine zatvora./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari