Connect with us

Kronika

Preminuo don Živko Kustić u 84. godini

Published

on

Don Živko Kustić jedno je od najvećih imena suvremenog hrvatskog novinarstva, za kojega će i u Crkvi i u društvu gotovo nemoguće pronaći zamjenu

don zivko kustic_kamenjar_cbU Zagrebu je u subotu preminuo don Živko Kustić (84), javili su Večernjem Listu iz Križevačke eparhije, čiji je don Živko bio svećenik, a koji je još za života postao legendom katoličkog novinarstva, propovjedništva i britke polemike u javnosti.

 Don Živko Kustić cijeli je svoj život posvetio novinarstvu, a najznačajniji trag ostavio je kao glavni urednik katoličkog tjednika „Glasa Koncila“ u godinama socijalizma, kada je taj tjednik bio jedini glas Crkve u javnosti. Kustić pokreće Izvještajnu katoličku agenciju (IKA), kao novost u katoličkom informiranju, odgaja nove generacije katoličkih novinara, a svojim nastupima u javnosti, poput Jutarnjih propovijedi u Jutarnjem listu, sustavno evangelizira i propovijeda, povremeno žestoko polemizirajući s protivnicima Crkve.

Don Živko Kustić jedno je od najvećih imena suvremenog hrvatskog novinarstva, za kojega će i u Crkvi i u društvu gotovo nemoguće pronaći zamjenu.

Cjelokupnu biografiju don Živka Kustića možete pročitati ovdje.

VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari