Pratite nas

Herceg Bosna

Preminuo je dr. Ismet Hadžiosmanović jedan od organizatora obrane grada Mostara i Hercegovine

Objavljeno

na

”U svojoj 74. godini života preminuo je dr. Ismet Hadžiosmanović, naš prijatelj, suborac i jedan od organizatora obrane grada Mostara i Hercegovine”, navodi u priopćenju za javnost Petar Zelenika, umirovljeni brigadir i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar

Dalje se navodi kako je dr. Ismet Hadžiosmanović bio član Kriznog štaba grada Mostara.

”Živio je za svoj grad i svoj narod, i u najtežim trenucima Domovinskog rata, do posljednjeg trenutka otvoreno se suprotstavljao sukobu između hrvatskog i bošnjačkog naroda. S neizmjernim poštovanjem i tugom u srcima, čuvat ćemo uspomenu na lik dr. Ismeta Hadžiosmanovića, velikog prijatelja, te hrabrog i poštenog čovjeka koji je za svog života za svakog imao lijepu riječ”, piše brigadir Zelenika.

Posljednji ispraćaj dr. Ismeta Hadžiosmanovića bit će obavljen u četvrtak, 16. listopada 2014. godine u 16 sati, na haremu Balinovac.

Ovom prigodom iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar izražavaju iskrenu sućut članovima obitelji dr. Ismeta Hadžiosmanovića, njegovim prijateljima i suborcima, dragovoljcima grada Mostara.

Dr. Ismet Hadžiosmanović je prvi predsjednik Regionalnog odbora SDA za Hercegovinu. Politički angažman Ismeta Hadžiosmanovića i danas je predmet sporenja među Bošnjacima. Njegovu politiku suradnje Armije BiH i HVO-a, pod svaku cijenu i danas dio javnosti tumači kao “predaju Bošnjaka u ruke Herceg Bosne”, piše portal Starmo.ba.

Za života Hadžiosmanović se branio tvrdnjama kako odluke o Bošnjacima Hercegovine nije donosio sam, te da je u tome sudjelovao i politički vrh stranke, te države u Sarajevu.

Na jednom od svojih posljednjih pojavljivanja u javnosti, kada se razgovaralo o promjeni Ustava Federacije, Ismet Hadžiosmanović je kazao da je “vrijeme pokazalo da je bio upravu”, te da on ima riješenje za bošnjačko-hrvatske odnose u Mostaru.

Nakon rata Hadžiosmanović je izbjegavao javna pojavljivanja i politički angažman, a posljednji put se pojavio u dokumentarnom filmu “Rat u Mostaru”. Objavio je i knjigu “Bošnjačko-Hrvatski politički obračun”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Herceg Bosna

Obavijest vlasnicima – U Mostaru od ponedjeljka počinje evidentiranje adresa

Objavljeno

na

Objavio

Grad Mostar obavještava vlasnike ili korisnike kuća, stanova i poslovnih prostora na području grada da će se od 13. srpnja do 30. rujna obavljati evidentiranje postojećih adresa, odnosno ulice i kućnog broja.

Evidentiranje adresa provodi se u svrhu uspostave adresnog registra, što će u konačnici omogućiti korištenje podataka o adresama u svakodnevnom životu (hitna pomoć, vatrogasci, dostava pošte, taxi služba, mogućnost GPS navigacije i slično), kao i kod različitih administrativnih procedura poput prijave prebivališta građana, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Adrese će evidentirati povjerenici mjesnih zajednica u suradnji s djelatnicima Gradske uprave i Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

“Ovim putem pozivamo vlasnike ili korisnike nekretnina na suradnju s povjerenicima mjesnih zajednica u smislu pristupa objektima kao i davanja potrebnih informacija koje će biti tražene od njih kako bi oni mogli pravilno izvršiti evidentiranje adresa sukladno Zakonu o načinu označavanja i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva”, stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Mještani pograničnih područja u ZHŽ-u i RH traže izuzimanje od samoizolacije

Objavljeno

na

Objavio

Stanovnici BiH koji dolaze iz Zapadnohercegovačke županije, odnosno Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja te općina i gradova u Hrvatskoj – Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča pokrenuli su online peticiju kojom od Vlade ZHŽ-a, Vlade RH, Uprave civilne zaštite ZHŽ-a te Nacionalnog kriznog stožera RH da za njih ne uvode mjere samoizolacije, piše Večernji List BiH

– Ovim putem, a u povodu najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH, tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije pri ulasku u RH izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH zbog extremno dobre epidemiološke situacije u toj županiji kao da se i žiteljima gore navedenih gradova iz RH dopusti ulazak na teritorij ZHŽ-a bez obveze odlaska u samoizolaciju pri povratku u RH .

Gore navedene navode možete provjeriti u svakodnevnoj statistici novozaraženih i trenutačno zaraženih u ZHŽ-u te se uvjeriti u nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju.

Kako ne bi došlo do zloporabe, uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u njima posljednjih godinu dana – navodi se u tekstu online peticije te dodaje kako i Grad Čapljina, iako je u Hercegovačko-neretvanskoj, a ne u Zapadnohercegovačkoj županiji, ima svega dva zabilježena slučaja zaraze koronavirusom pa su navedeni u peticiji zamoljeni da se uzme u obzir kako su i mještani toga grada čije područje također graniči s RH oslobode mjera samoizolacije ako budu uvedene za putnike koji iz BiH ulaze u Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari