Connect with us

Kronika

Preminuo je počasni predsjednik Počasnog bleiburškog voda Vladimir Fuček

Objavljeno

-

U utorak, 5. listopada 2021., preminuo je počasni predsjednik Počasnog bleiburškog voda Vladimir Fuček.

Pogreb će biti u petak, 8. listopada 2021., u 15.oo sati na groblju u Remetama.

Vladimir Fuček rođen je 26. svibnja 1928. u Zagrebu. Kao pitomac domobranske časničke škole u Zagrebu sudionik je Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda.

Nakon Drugog svjetskog rata završio je Pravni fakultet na Sveučilištu u Zagrebu te radio kao pravnik u raznim poduzećima i kao sudac na općinskom sudovima u Krapini i Zagrebu. Umirovljen je 1998. kao predsjednik Građanskog odjela Županijskog suda u Zagrebu.

Početkom 90-tih godina sudjelovao je u pripremama obrane Hrvatske od velikosrpske agresije, zbog čega je odlikovan odličjima Spomenica Domovinske zahvalnosti i Hrvatski pleter, te mu je dodijeljen čin pričuvnog poručnika Hrvatske vojske.

Jedan je od osnivača Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran, koja okuplja preživjele pitomce domobranskih vojnih škola, čiji je bio dugogodišnji predsjednik, pa doživotni počasni predsjednik.

Također, bio je dugogodišnji član vodstva udruge Počasni bleiburški vod i predsjednik njenog Časnog suda. Godine 2017. proglašen je doživotnim počasnim potpredsjednikom PBV-a.

Od 2012. član je udruge Hrvatski križni put, a zamjenik predsjednika bio je od 2012. do 2015. godine, objavio je Počasni bleiburški vod.

Dragi prijatelju i suborče Vlado, neka ti je laka hrvatska zemlja.

Počivao u miru Božjem!

(VLADIMIR FUČEK, preživjeli s Bleiburga – potresna ispovijest! – https://www.youtube.com/watch?v=Ga_sf3FoVYY)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari