Connect with us

BiH

Preminuo ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić

Objavljeno

-

U 62. godini u četvrtak je preminuo ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić, koji je posljednjih mjesec dana bio hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru.

Kako su naveli iz SKB u Mostaru, Mandić je dugi niz godina imao ozbiljnih komplikacija s radom srca. Nedavno je pretrpio i moždani udar od kojega se nije potpuno oporavio.

Vjekoslav Mandić rođen je 1959. godine u Konjicu. Medicinski fakultet je završio 1985. godine. Specijalizirao je ginekologiju, te je u SKB Mostar jedno vrijeme obnašao dužnost predstojnika klinike, te bio pomoćnik šefa kirurških disciplina Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

U dva je navrata kao član HDZ-a BiH obnašao dužnost ministra zdravstva Federacije BiH od 2005. do 2007. godine, te u aktualnome sazivu koji je od 2015. godine na vlasti. (Hina)

Dr. Dragan Čović uputio izraze sućuti povodom smrti ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslava Mandića

„Danas je naš Vijeko izgubio svoju životnu bitku. Dr. Mandić bio je prijatelj i dugogodišnji član Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Iako nikada nismo spremni na posljednji pozdrav našim voljenima koje je Svevišnji pozvao sebi, u svojim mislima i molitvama zauvijek ćemo nositi sjećanje i zahvalnost za njegov život, rad i zalaganja.

I ovim putem izražavam svoju duboku sućut obitelji, rodbini i prijateljima u ovim, za sve nas, teškim i bolnim trenucima”.

Počivao u miru Božjem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari