Connect with us

Komentar

Prenositi izjave Marine L. Merzel, to je već uznemiravanje javnosti

Objavljeno

-

Kad je već zbog rupe u zakonu, premda osumnjičena za korupciju i nanošenje milijunsku štete županiji ipak postala zastupnica, nek je bar mediji “suspendiraju”.

Cijelo se poslijepodne na televizijama vrtjela Marina Lovrić Merzel. I da se nisu dogodile važnije vijesti i odluka NO Ine koja odgađa likvidaciju rafinerije u Sisku, njezina bi se izjava iz Sabora vrtjela još i navečer.

Gledao sam je kako mrtva-hladna, isto tako mrtvo-hladnim novinarima daje humanitarnu izjavu kao da je i dalje mjerodavna za dobrobit Siska, i pomislio koliko je sada gledatelja dobilo tahikardiju i probavne smetnje. Ne može zakon predvidjeli sve mogućnosti i situacije u hrvatskom političkom životu, pa je, zbog takve rupe u zakonu M. L. Merzel i mogla, nakon 5 mjeseci zatvora i bez obzira na sumnje u korupciju i nanošenje štete županiji veće od 10 milijuna kuna, postati zastupnica i završiti u Saboru RH. I dok se najavljuju promjene zakona koje bi, ubuduće spriječile ovakvu nelogičnost, frka oko rafinerije uskrsnula je ovu gospođu medijski.

U razvijenim demokracijama, a i mi je ovdje uživamo već 24.- tu godinu, pa nismo više bebe, ovako osumnjičeni političar istog bi se časa maknuo iz javnog života. Dragovoljno, ili bi ga maknuo sustav. Nešto slično kao kada padne sumnja na policajca, pa, kao u TV serijama, dok se ne pročisti – predaje značku i pištolj i odlazi u suspenziju. Pa kada već zakonski nismo riješili ovakav problem, barem bi mediji mogli proglasiti “suspenziju” M. L. Merzel i ne emitirati joj javne nastupe, sve dok se ili sudski ne riješi njezin problem, ili dok (a što očito neće) sama sebe ne suspendira i ode iz javnog života.

Jer ovo, što s Merzel mediji rade, to je već uznemiravanje javnosti.

Komentar: Davor Ivanković/VL

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas