Connect with us

Vijesti

Prešao Grand Canyon na žici na visini od 460 m…

Objavljeno

-

NEUSTRAŠIVI akrobat Nik Wallenda ove je nedjelje prešao Grand Canyon na žici debeloj pet centimetara, a za to mu je trebalo 22 minute i 54 sekunde, javlja Reuters.

Njegov je put iznad rijeke Colorado bio dug 426 metara i na visini od 460 metara, a pritom si je pomagao štapom za ravnotežu dok ispod njega nije bilo zaštitne mreže. Za čitavo vrijeme prelaska Wallendu se moglo čuti kako mrmlja molitve zahvaljujući Isusu, a kad se ponovo našao na sigurnom tlu, poljubio je zemlju.

“Upotrijebio sam svaki djelić tijela kako bih ostao koncentriran čitavo to vrijeme. Ruke me nevjerojatno bole”, ispričao je i dodao da je dvaput zastao i pogledao dolje: jednom zbog vjetra, a drugi put jer je žica postala prenemirna. I iako je prijelaz bio prilično stresan Wallenda je pojasnio da je pogled s te visine jednostavno nevjerojatan, a djelomično ga možete vidjeti i u priloženom videu budući da je na sebi imao prikačenu kameru.

“Ovo je bilo ispunjenje sna. Moja obitelj to radi već 200 godina, tako da je to dio mog nasljeđa”, ispričao je 34-godišnjak.

Prošle godine Wallenda je postao prva osoba koja je na ovaj način prešla Niagarine slapove.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas